Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Gáz nélkül maradnak az adósok Törökbecsén

2020-12-01
17:02
2020-12-01
17:16
Forrás
Pannon RTV
Törökbecsén és Kumánon gázszolgáltatás nélkül maradnak mindazok a háztartások, akik a helyi Komunalac Közvállalat irányába 5000 dinár feletti összeggel tartoznak.

A lekapcsolást októberben kezdték meg. Azóta húsz felhasználó maradt földgáz nélkül. Erre azért került sor, mert idén a Szerbiai Gázműveknek a helyi Komunalac Közvállalat tízmillió dináros adósságot volt kénytelen kifizetni. A tartozás összege legnagyobb mértékben a koronavírus-járvány miatt bevezetett rendkívüli helyzet hónapjaiban gyülemlett fel, hiszen a közvállalat három havi haladékot adott a település felhasználóinak, akik márciusban, áprilisban valamint májusban nem voltak kötelesek törleszteni az elhasznált gázmennyiséget. Többen éltek is a lehetőséggel, azonban több száz felhasználó a szeptemberben kézbesített felszólítások ellenére, mindmáig nem törlesztette adósságát. Azok a felhasználók, akik 100 000-től 200 000 dináros összeggel tartoztak, már október folyamán megszüntették a szolgáltatást, amit kizárólagosan abban az esetben kapcsolnak vissza, ha az adós teljes egészében törleszti tartozását, amihez az 5000 dináros újracsatlakoztatási díjat is ki kell fizetni. A közvállalat alkalmazottai terepszemlét végeztek, több illegális tevékenységeket is jegyzőkönyvbe vettek, hiszen akadnak olyanok is, akiket, igaz lekapcsoltak a rendszerről, azonban törvénytelenül újracsatlakoztak. Ellenük bírósági eljárást indítanak.

Egyébként Törökbecsén és Kumánon ezt rendszeressé teszik, ami azt jelenti, hogy gázszolgáltatás nélkül maradnak mindazok a felhasználók, akik az adott hónapban az elhasznált gázra vonatkozóan több mint ötezer dinárral maradnak adósak.

A bánáti községben a helyi Komunalac Közvállalat feladatköre mintegy 2300 háztartás ellátása földgázzal Kumánon és Törökbecsén.

gáz
lekapcsolás
szolgáltatás
Törökbecse
Kumán

Most

10:14

Távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Felmentését kérte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s hozzá hasonlóan távozik a fesztivál éléről Harangozó Gyula művészeti igazgató is - tájékoztatta a kulturális szakember kedden az MTI-t.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.