Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Gazdaságilag versenyképes évet zárt Zenta

2022.01.12
12:28
2022.01.12
16:25
Forrás
Pannon RTV
Gazdaságilag versenyképes évet zárt Zenta - mondta Czegledi Rudolf polgármester évértékelőjében. 900 millió dinárból több, az életminőséget javító fejlesztés valósult meg tavaly. A tervek szerint 2022-ben is dinamikus fejlődés várható.

2021-ben a Zenta község a még állami kézben lévő gyógyszertárak adóssága miatt több mint 40 millió dinárt voltak kénytelenek elvonni az évi költségvetésből. A tíz évvel ezelőtti fejlesztésekre felvett hitel utolsó részlete is tavaly futott ki, ami 21 millió dinárt tett ki. Mindezek rendezése könnyebbé teszi a 2022-es évre tervezett beruházások megvalósulását - nyilatkozta Zenta község gazdasággal és idegenforgalommal megbízott tanácstagja, Sztantity Szebasztián.

„Idén elkezdjük belakni az ipari parkunkat, hiszen megjött a vagyon-visszaszármaztatási ügynökségtől a végzés, amikor is felszabadítja a visszaszármaztatási eljárás alól az ipari parkon lévő kiépítetlen parcellákat. Szeretnénk befejezni a kanalizációs hálózatot a városban, így első község lennénk az országban, akinek szennyvíztisztítója és kanalizációs hálózata is van.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A tavalyi évben egy olasz cég hozott létre munkaegységet Zentán, ezzel is 60 embernek biztosítva munkahelyet, valamint idén egy magyarországi befektetőcég is érkezik Zentára. A 2022-es évre előre láttak egy keretegyezmény szerinti alacsony víztározó kiépítése - mondta el Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere.

„Most van folyamatban a hővezeték tervdokumentációjának a kidolgozása, a komplett felújítása, ez is hamarosan befejeződik, és több olyan telekrendezési, például az autóbusz-állomás áthelyezése, ami egy új tartalommal tudja gazdagítani városunkat és az egész régiót. Ezek olyan dolgok, amelyeket elő kellett készíteni, hogy a következő pár évben megvalósulhassanak.”

Az autóbusz-állomás helyén a bevásárlóközpont építési munkálatai egyébként előreláthatólag még idén befejeződnek, ezzel is további munkahelyet biztosítva a helyben vagy a környékben élő lakosoknak - tette hozzá a polgármester.

Zenta
évértékelő
Czegledi Rudolf
gazdaság

Most

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.