Ugrás a tartalomra

Gazdira várva

2012.07.19
18:34
Önkéntesek segítségével újítják fel a Topolya melletti Prizorgo állatmenhelyet
Önkéntesek segítségével újítják fel a Topolya melletti Prizorgo állatmenhelyet. Az akció során egy amerikai állatvédő szervezetnek köszönhetően 500 dollárból új házakat építenek az ott élő kutyáknak. A mostani akcióval a topolyai menhely 180 kutyájának biztosítanak jobb körülményeket. A menhelyről egyébként lehetőség van örökbefogadásra is. httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DU61qc1s6Us Tavaly április óta egyébként 95 kutyának sikerült új gazdát találnia a menhelyen dolgozóknak. Legtöbbjük franciaországi, illetve svájci családokhoz került. A most megnyert 500 dollár nem túl sok, de ez az első pénzösszeg, amit pályázati úton biztosítottak – tudtuk meg Kósa Tamástól, a Topolyai Állatvédő Egyesület elnökétől. Kilenc önkéntes jelentkezett a menhelyi munkaakcióra. A projekt keretében lehetőség volt a kutyákat fürdetni, fésülni, simogatni is. A szervező Kurfis Daniela fő célja az volt, hogy a topolyai emberekkel megismertesse a menhelyen dolgozó emberek odaadó munkáját. A Prizorgo állatmenhely önkénteseinek célja, hogy új székhelyen, egy európai normáknak megfelelő, nyitott menhelyet hozzanak létre. A szervezők minden adományt szívesen fogadnak, amellyel lehetőség adódik a gazdátlan ebek jobb életkörülményeinek biztosítására.
Topolya
kutyamenhely
Prizorgo

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.