Ugrás a tartalomra
Munkálatok a stadionban
Pannon RTV

Gőzerővel dolgoznak a szabadkai Városi Stadion felújításán

2018-08-11
14:30
2018-08-11
15:34
Forrás
Pannon RTV
A munkálatok novemberre fejeződhetnek be. A projekt végrehajtására rendelkezésre álló idő mintegy 100 nap.
Markológép

A befektetés összköltsége 100 millió dinár, amelyet a köztársasági kormány 60 millió dinárral támogat, és a tartomány, valamint az önkormányzat is hozzájárul a költségekhez. Július vége óta zajlanak a munkálatok. A markológépek már szedik fel a burkolatot a pályáról. A gyepet már eltávolították a pályáról, ha minden a tervek szerint halad, akkor még az év vége előtt pályára léphetnek a sportolók.

Rossz állapotban van a lelátó

A szabadkai Városi Stadionban jelenleg két nagyobb munkafolyamat zajlik. Tóth Róbert, igazgató, Stadion Közvállalat, Szabadka: „A labdarúgó főpályát és az atlétikai pályát építjük újra. Ami a főpályát illet, teljesen új fű lesz lerakva, új locsolórendszert és új vízelvezető rendszert szerelnek fel. Új kapukat is kap a pálya és új lesz a kijelzőtábla is.”

Új burkolatot kap a pálya

Ezen kívül az öltözőket és a mellékhelyiségeket is renoválják majd. A következő években tovább folytatódnak a fejlesztések, egyebek mellett a lelátókat is helyreállítják. Egyébként a Stadion Közvállalathoz tartozó többi objektumnál is folyamatosak a felújítások és a jövőben is lesznek, úgy a műkorcsolya pályánál, mint a sétaerdei medencénél.

Szabadka
városi stadion
felújítás

Most

09:01

Hétfőn nyit újra a Louvre

Hétfőn nyit újra a párizsi Louvre, amely március közepén zárt be a koronavírus-járvány miatt. A világ leglátogatottabb múzeuma szigorú egészségügyi előírások mellett fogadja ismét a látogatókat.
17:20, Frissítve: 17:26

Bottasé a szezon első pole pozíciója

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az élről.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.