Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A gyérítés ellenére sok a szúnyog Zentán

2019-06-17
19:55
Forrás
Pannon RTV
Kétszer irtották a szúnyogokat Zentán júniusban. Földi és repülőgépes módszerrel a kifejlett egyedeket ritkították.

Természeti katasztrófának titulálják az emberek a jelenlegi szúnyoginváziót. Elmondásuk szerint ilyet még nem láttak és nem is tapasztaltak.

Molnár Csaba és családja szeretne esténként a kertben dolgozni, azonban a szúnyogok miatt ezt nem tehetik meg: „Kenjük magunkat, fújjuk. Mi így tudunk védekezni. A repülő csak a város szélén ment el, ezen a területet nem igazán permeteztek.”

A magyarkanizsai Pánity Attila sokat csónakázik a Tiszán. Tapasztalatai szerint délután öt és nyolc óra között nem érdemes kint tartózkodni: „Borzasztó, nem lehet kibírni. Tegnap a magyarkanizsai strandon voltunk a családdal. A gyerekekkel ki sem lehet menni a sok szúnyog miatt.”

A rengeteg esőzés, a hirtelen kánikula, az apadó folyó, az ezáltal keletkezett pangóvíz – ezek mind kedveznek a szúnyogok szaporodásának.

Lőrinc Király Lívia, szakmunkatárs, Környezetvédelmi Alosztály, Községi Közigazgatási Hivatal, Zenta: „Nagyon-nagyon gyors a szaporodási ciklusuk ebben a melegben, ezárt a szúnyogirtás csak rövid ideig hatékony, mert már másnap újra kelnek. A fölnőtt szúnyogok irtása csak az abban a pillanatban élő fölnőtt egyedekre hat. Már másnapra, harmadnapra kikelnek a lárvák a vizekben.”

A szakemberek azt ajánlják, hogy a következő irtásig az emberek otthon permetezzék le a ház környékét, valamint bőrre kenhető szúnyogriasztót alkalmazzanak. Zentán a tiszavirágzás után újra irtják majd a kifejlett szúnyogokat.

Zenta
szúnyog

Most

20:39, Frissítve: 20:46

Szijjártó Péter: Megvédjük határainkat!

Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait - jelentette ki Szijjártó Péter.
18:52, Frissítve: 19:00

Újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban

Újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban, a legjelentősebb a főváros közelében. Pénteken szerte az országból érkeztek hírek a felcsapó lángokról, az utóbbi 24 órában pedig 80 esetet jelentettek.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.