Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A gyérítés ellenére sok a szúnyog Zentán

2019-06-17
19:55
Forrás
Pannon RTV
Kétszer irtották a szúnyogokat Zentán júniusban. Földi és repülőgépes módszerrel a kifejlett egyedeket ritkították.

Természeti katasztrófának titulálják az emberek a jelenlegi szúnyoginváziót. Elmondásuk szerint ilyet még nem láttak és nem is tapasztaltak.

Molnár Csaba és családja szeretne esténként a kertben dolgozni, azonban a szúnyogok miatt ezt nem tehetik meg: „Kenjük magunkat, fújjuk. Mi így tudunk védekezni. A repülő csak a város szélén ment el, ezen a területet nem igazán permeteztek.”

A magyarkanizsai Pánity Attila sokat csónakázik a Tiszán. Tapasztalatai szerint délután öt és nyolc óra között nem érdemes kint tartózkodni: „Borzasztó, nem lehet kibírni. Tegnap a magyarkanizsai strandon voltunk a családdal. A gyerekekkel ki sem lehet menni a sok szúnyog miatt.”

A rengeteg esőzés, a hirtelen kánikula, az apadó folyó, az ezáltal keletkezett pangóvíz – ezek mind kedveznek a szúnyogok szaporodásának.

Lőrinc Király Lívia, szakmunkatárs, Környezetvédelmi Alosztály, Községi Közigazgatási Hivatal, Zenta: „Nagyon-nagyon gyors a szaporodási ciklusuk ebben a melegben, ezárt a szúnyogirtás csak rövid ideig hatékony, mert már másnap újra kelnek. A fölnőtt szúnyogok irtása csak az abban a pillanatban élő fölnőtt egyedekre hat. Már másnapra, harmadnapra kikelnek a lárvák a vizekben.”

A szakemberek azt ajánlják, hogy a következő irtásig az emberek otthon permetezzék le a ház környékét, valamint bőrre kenhető szúnyogriasztót alkalmazzanak. Zentán a tiszavirágzás után újra irtják majd a kifejlett szúnyogokat.

Zenta
szúnyog

Most

19:58

Elhunyt Nikola Hajdin szerb akadémikus

Tagja és elnöke volt a Szerb Művészeti és Tudományos Akadémiának. 1923-ban született a horvátországi Vrbovskoban, a Belgrádi Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait építészeti szakon.
17:19

Útnak indul a Tanyaszínház

Y-elágazás a címe a Tanyaszínház idei produkciójának, amely a mai huszonévesek problémáit járja körül. Az idei tájolás Kishegyesen kezdődik, ma este 21 órától.
15:58, Frissítve: 17:59

Pénteken Voždovac-TSC

A TSC labdarúgói idegenben a Voždovac ellen kezdik meg szuperligás szereplésüket. A mérkőzést pénteken 20 órától játsszák műfüves pályán. A vendéglátó stadionja egy bevásárlóközpont tetején van.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.