Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

A gyermekhét utolsó napján kívánhattak is a szabadkai gyerekek

2020.10.11
13:33
2020.10.11
16:29
Forrás
Pannon RTV
A gyermekhét utolsó napján több mint 30 kisdiákot fogadtak a szabadkai Városházán, ahol a gyerekek a polgármesterrel és önkormányzati képviselőkkel is találkozhattak.

A záróprogram a koronavírus-járványi elleni védőintézkedések betartásával valósult meg.

Pannon RTV/Szalai Adrián

A gyerekek körbejárták a szabadkai Városháza termeit. Az észak-bácskai város polgármestere pedig bemutatta városháza működését.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Szerbia kormánya a 2020-as évet a szolidaritás és együttműködés évévé nyilvánította - mondta Stevan Bakić köszöntőjében. A polgármester hozzátette, külön öröm számára, hogy a gyermekhét ezen értékek jegyében zajlott. „Ezért volt az a gyermekhét jelmondata, hogy A megosztott boldogság kétszer nagyobb. Remélem, hogy megtanultatok bizonyos tanulságokat, üzeneteket, és megértettétek, hogy ez az élet bölcsessége.”

Pannon RTV/Szalai Adrián
Pannon RTV/Szalai Adrián

Ezt követően a gyerekek léggömbökre írhatták kívánságaikat. Többen is közülük a koronavírus-járvány végét kívánták. Jana Trkulja: „Mert maszkot kell viselnünk, és nem megyünk mindannyian együtt iskolába. Szeretném, ha együtt barátkoznánk az iskolában.”

Mitra Milanković kívánsága egy kiskutya volt. „Szeretnék egy kiskutyát kapni, ez az álmom ötéves korom óta.”

A kérésekkel teleírt léggömböket a szabadkai kék szökőkútnál röpítették a levegőbe a gyerekek.

gyermekhét
Szabadka
kívánság
lufi
Stevan Bakić
záróprogram
fogadás
Városháza

Most

15:29

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 15:42

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.