Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

Gyermekkavalkád, mézvásár és sok egyéb

2022.09.17
13:51
Forrás
Pannon RTV
Mézkülönlegességek és kézműves termékek várták a Topolyára látogatókat a huszadik városnapi mézvásáron és helyi termékek vásárán a Felvonulási téren.

A Gyermekkavalkádon pedig csaknem hatszáz gyermek lépett fel a község területéről a Csáki Lajos Általános Iskolában.

A mézvásáron a helyi és környékbeli méhészek kínálták portékáikat, amelyre az esős idő ellenére is nagy volt az érdeklődés.

Szakmány Tünde, Zentagunaras: „Szeretjük a mézet, használjuk is, jön a téli szezon, és teába, kalácsba is teszünk, sok mézet fogyasztunk. Most éppen egy kakaósat kóstoltunk meg egy mogyorósat, finom, édes és érződik benne a csokoládéíz és a mogyoró is.”

Pannon RTV/Kucor Dejan

Napraforgó és repcemézet 800, vegyes virágmézet 900, akácmézet 1200 dinár körüli áron lehetett kapni, az ízesítettek 950 dinárba kerültek. A méhészek elégedettek az idei terméshozammal.

Németh István, elnökségi tag, Topolyai Méhészegyesület: „Nagyon szépen termeltek a méhek, és még egy dolog meglepő, hogy minőségileg nagyon finom, minőségi mézet kaptunk, mivel hőség volt, és nagyon kicsi a nedvességtartalma a méznek, úgyhogy finom a méz.”

Pannon RTV/Kucor Dejan

Mindeközben a gyerekek izgatottan készültek a fellépésre a Csáki Lajos Általános Iskolában. Ozorák Zsófia, a Bambi Iskoláskor Előtti Intézményből elmondta, hogy a barátság dalra táncolnak, és remekül érzik magukat.

Pannon RTV/Kucor Dejan

A Gyermekkavalkádra Bácskossuthfalváról is érkeztek résztvevők.

Hallgató Gyöngyvér, Kalamajka néptánccsoport, Bácskossuthfalva: „Az idei évben bagi táncokat hoztunk és szeretnénk átadni a közönségnek azt a kultúrát és azt az érzést, amit mi táncórák közben érzünk.”

Pannon RTV/Kucor Dejan

A városnapi Gyermekkavalkádot idén is Topolya Község Művelődési Háza szervezte, 583 gyermek lépett fel a rendezvényen.

Csípe Tímea, igazgató, Topolya Község Művelődési Háza: „23 csoport jelezte a részvételét, a község területéről érkeztek a résztvevők, az óvodások rengetegen vannak, tehát kilenc csoport a Bambiból, de képviselve van szinte a községünk egész területe, települései.”

A fellépőknek édességgel kedveskedtek a szervezők.

Topolya
városnap
gyermek

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:32

No filter a Desirén

A Stúdió K Színház előadásával és Lajkó Félix koncertjével kezdetét vette a tizennegyedik Desiré fesztivál Szabadkán.
18:29

Katar 3-1-re kikapott Szenegáltól

A labdarúgó-világbajnokság csoportkörének második fordulójában a szenegáliak a 41. percben szerezték meg a vezetést, amikor Dia csapott le a katari védelem által eladott labdára.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.