Ugrás a tartalomra

Gyümölcsöt ajándékozott a topolyai önkormányzat a fogyatékkal élők nemzetközi napján

2021.12.06
18:36
Forrás
Közlemény
Szatmári Adrián, Topolya polgármestere és Mentus Lívia községi tanácstag három olyan Topolya község területén működő intézményt látogatott meg, ahol fogyatékkal élő emberekkel foglalkoznak.

A bácskossuthfalvi Otthon Értelmi Fogyatékosokat Gondozó Intézet idén ünnepli fennállásának 75. évfordulóját. Majláth Béla igazgató elmondta, hogy történetük sokkal régebbre nyúlik vissza. Az ország egyik első ilyen jellegű intézménye már csaknem 190 éve működik.

Felkeresték a topolyai Bethesda Szeretetszolgálatot is, valamint a Kis Bácska Szklerózis Multiplex Egyesületet. A szervezet nemrégiben kapott székhelyet, amelyet azóta fel is újítottak.

A topolyai önkormányzat többféle gyümölccsel ajándékozta meg az Otthont, a Bethesdát és a Kis Bácskát is.

Topolya
Szatmári Adrián
fogyatékkal élők világnapja
gyümölcs

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.