Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

„Ha a tudósok ajánlják, akkor hasznos”

2021.08.18
15:50
2021.08.18
18:31
Forrás
Pannon RTV
Szabadkán is felvehető már a koronavírus elleni vakcina harmadik dózisa. Elsősorban azok vehetik fel, akiket az eUprava portálon keresztül, SMS-ben értesítenek.

Dragan Sanader feleségével érkezett a szabadkai új városháza földszintjén kialakított oltópontra. Mindketten február elején vették fel a kínai vakcinát, így harmadik dózisnak is ezt választották: „Ha a tudósok ajánlják, akkor hasznos a szervezetünknek. Tehát ha fel kell venni, de nem akarod, az egy dolog, ha viszont megbetegszel, akkor mitévő lehetsz?”

Pannon RTV/Gál Hermina

A szakemberek szerint a harmadik oltás felvétele elsősorban az idősebb korosztálynak, az egészségügyi dolgozóknak és a krónikus betegeknek a legfontosabb.

Pannon RTV/Gál Hermina

Dr. Bohucki Nebojsa, járványügyi szakember: „Az a fontos, hogy a minimális periódus fél év. Maximális periódus nem létezik. Tehát ha valaki az elkövetkező napokban megkapja az értesítést, hogy már van lehetősége felvenni a harmadik dózist, nem kell sietni. Lehet várni szeptember-októberig is, de minimum fél év.”

A koronavírus elleni oltóanyagok első két dózisának felvételére továbbra is lehetőség van a szabadkai oltópontokon.

oltás
koronavírus
koronavírus elleni védőoltás
Sinopharm
Pfizer
Pfizer-BioNTech
Pfizer-BioNTech vakcina
Pfizer-védőoltás
Pfizer/BioNTech
Szabadka
Dr. Bohucki Nebojsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.