Ugrás a tartalomra

Haladnak a korral a magyarkanizsai idősek

2022.11.28
17:11
2022.11.28
17:23
Forrás
Pannon RTV
Ismét az okostelefon használatát ismertetik a magyarkanizsai időseknek, a helyi Felnőttképzők Regionális Hálózatának szervezésében. A 20 órás képzés alatt az alapoktól sajátíthatják el az okostelefon használatát.

17 személy részvételével zajlik az idősebb korosztály okostelefonos képzése a magyarkanizsai Cnesa oktatási részlegén. Az órákon elsajátíthatják az okostelefonok használatát és annak buktatóit is.

Hodik Erzsébet, Magyarkanizsa: "Tulajdonképpen a gyerekeim és az unokáim messze élnek és ők ebbe az új világba beleszülettek tulajdonképpen, ők természetesen használják ezeket a mindenféle dolgokat. Mi idősek nem születtünk bele, nekünk ezt meg kell tanulni és mi nem biztos, hogy mindig pontosan tudjuk, hogy hogyan kell használni."

A legtöbb résztvevő már rendelkezett némi alaptudással a képzés előtt.

Sarnyai Mária, Magyarkanizsa: "Levelezünk, készítek képeket, de rengeteg minden újat tanultam és nagyon örülök, hogy itt vagyok és nagyon örülök a társaságnak is, mert ez így csoportosan megy igazából."

Az órák előtt a hallgatók egy felmérésen vettek részt, hogy az oktató képet kaphasson arról, mi az, aminek elsajátításában segítségre szorulnak. A képzésen teljesen az alapoktól indultak.

Gazdag Csaba, oktató: "Ennek az egész tanfolyamnak az elnevezése okostelefon-képző tanfolyam és ott van a projekt nevében még, hogy Ülj mellém. Rengeteg gyakorlás kell, két alkalommal pedig mentorok segítségét is igénybe vehettük."

A Cnesa Oktatási és Művelődési Intézet berkeiben már sor került korábban egy okostelefon-kezelői képzésre.

Búzás Hedvig, a magyarkanizsai Felnőttképzők Regionális Hálózatának elnöke: "A Ferhában viszont ennek az évnek az elején szerveztük az első ilyen képzést. Nagy öröm volt számunkra, hogy az önkormányzat mellénk állt és Magyarkanizsa község finanszírozta ennek, a következő képzésnek a létrejöttét."

A részvétel minden érdeklődő számára ingyenes.

mobiltelefon
okostelefon
Magyarkanizsa
képzés
idősek

Most

Népszerű