Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Halász-téren is megemlékezést tartottak Magyarkanizsa község napján

2021.10.20
19:11
2021.10.20
20:05
Forrás
Pannon RTV
Rövid alkalmi műsorral készültek a községbeli fiatalok, majd megkoszorúzták a város eredetét jelző emlékművet. Győri Viktor történelemtanár mondott beszédet, ismertette a település történetét.
Pannon RTV

Győri Viktor, történelemtanár, Magyarkanizsa: „A mi településünk már az őskorban lakott volt, erről vannak történelmi forrásaink, amik ezt bizonyítják. Mivel itt volt a Tisza a legsekélyebb, könnyen tudtak az emberek áthaladni az egyikről a másik oldalra, ezért ez a település meg is maradt. A 9. századtól a település neve Cnesa, ez a terület idővel magyarlakta terület lett. A név változott, de ez a település a 15. század közepétől, mint az összes többi, nehezen tudott túlélni, mert a törökök elfoglalták ezeket a területeket.”

Magyarkanizsa Község Napja
történelem
Magyarkanizsa
Győri Viktor

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.