Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Hamarosan felújított medencébe csobbanhatnak a zentaiak

2019-06-12
18:38
2019-06-12
19:18
Forrás
Pannon RTV
Júliusra teljesen felújíthatják a 41 éves zentai medencét. Jelenleg is zajlanak a újjáépítési munkálatok. A medencén kívül a zöld övezet is új formát kap majd.

Végre itt a nyár. A zentaiak és környékbeliek is izgatottan várják, hogy a felújított medence frissítő vizében csobbanhassanak.

Újhelyi Patrik, Zenta: „Nagyon várom, szeretnék csobbanni ebben a jó időben egyet.”

Nemsokára elkezdődik a nyári szünet. Az utazó diákok így már nem a tanulás, hanem a hűsölés miatt utaznak majd Zentára.

Muhi Alexandra, Adorján: „Nagyon várom már, hogy Zentán megnyíljon a medence, mert Adorjánon nem lehet hol fürdeni, hűsölni, így biztos, hogy nagyon jó lesz.”

A jegyárak nem változnak. Ötéves korig ingyenes lesz a belépés, a napijegy százhúsz dinár, a szezonbérlet pedig 3000 dinárba kerül majd. Ezen kívül nyugágyat és napernyőt is bérelhetnek a látogatók.

A nagy nyári melegben jólesne egy hűsítő csobbanás, Zenta község polgárai pedig a tervek szerint július elsejétől már használatba is vehetik a medencét.

A medencét két éve üzemelteti a zentai Kommunális és Lakásgazdálkodási Közvállalat. Az elmúlt időszak esőzései miatt nem tudtak haladni a munkálatok, de mióta az időjárás jobbra fordult, teljes kapacitással dolgoznak.

Bodó József, igazgató, Kommunális és Lakásgazdálkodási Közvállalat, Zenta: „Az elmúlt hét alatt történt meg ennek a nagyon összetört betonfelületnek az eltávolítása, és most, mint látható mögöttem, a földdel való kiszélesítése, feltöltése homokkal, és majd tört kővel való borítása meg fog történni, és várhatóan a jövő hét folyamán már a betonozás is elvégződik, és rögtön utána kezdődik a medencének az ürítése, tisztítása, majd újrafeltöltése, megfelelő vegyi kezelése.”

A közvállalat önerőből több mint egymillió dinárt fektetett be, emellett a zentai dohánygyár, valamint a helyi élesztőgyár összesen hárommillió dinárral támogatta a munkálatokat.

Zenta
medence
felújítás
nyári szünet

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.