Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Hamarosan megoldódik a tornyosi útjelző táblák kérdése

2019.06.14
17:44
2020.03.13
17:21
Forrás
Pannon RTV
A helyi közösség területén olyan táblákat helyeztek el, amelyeken a települések nevei csak cirill betűkkel vannak feltüntetve.

A táblákat a jövő hét folyamán lecserélik - erősítette meg a Pannon RTV-nek Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere. A cirill mellett latin betűkel is fel lesznek tüntetve a településnevek.

A helyiek szerint fontos lenne, hogy latin betűkkel is fel legyenek tüntetve a települések nevei.

Győri Ottilia, Tornyos: „Azért tartom fontosnak, mert sokan talán nem tudnak, nem ismerik a betűket. Például az idősebbek. Akik fiatalok, azok jobban tanulták. Csak jobb lehet, hogy mindenki tudjon tájékozódni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A tornyosi helyi közösség tanácsának elnöke elmondta, fontos kicserélni a cirill betűs táblákat, az autópálya és a határ közelsége miatt is.

Kis Bicskei Árpád, tanácselnök, Tornyos HK: „Ezeket a táblákat le kell cserélni. A megrendelés alapján a zombori cég elkészítette ezeket a táblákat, sajnos csak cirill betűs táblákat készítettek. Három tábláról van szó, ami a tornyosiaknak, illetve a nagy átmenő forgalom miatt nem felel meg.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zenta község területén mindenhol latin betűvel is feltüntetik a közlendő információkat a táblákon, emelte ki Czegledi Rudolf, a település polgármestere: „A megbízott zombori cég az pedig csak cirillel írt betűkkel szállította, és szerelte fel a táblákat, ezt mikor észleltük, akkor rögtön megfogalmaztuk az elvárásainkat, hogy hasonlóan kell Zenta község területén az összes irányjelző táblának elkészülnie, ahogyan Zentán.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A munkálatok már folyamatban vannak, és a cég biztosította arról a község vezetését, hogy kihelyezik majd az új táblákat a jövő hét végéig.

Tornyos
útjelző tábla
Kis Bicskei Árpád
Zenta
Czegledi Rudolf

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű