Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Hamarosan megoldódik a tornyosi útjelző táblák kérdése

2019.06.14
17:44
2020.03.13
17:21
Forrás
Pannon RTV
A helyi közösség területén olyan táblákat helyeztek el, amelyeken a települések nevei csak cirill betűkkel vannak feltüntetve.

A táblákat a jövő hét folyamán lecserélik - erősítette meg a Pannon RTV-nek Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere. A cirill mellett latin betűkel is fel lesznek tüntetve a településnevek.

A helyiek szerint fontos lenne, hogy latin betűkkel is fel legyenek tüntetve a települések nevei.

Győri Ottilia, Tornyos: „Azért tartom fontosnak, mert sokan talán nem tudnak, nem ismerik a betűket. Például az idősebbek. Akik fiatalok, azok jobban tanulták. Csak jobb lehet, hogy mindenki tudjon tájékozódni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A tornyosi helyi közösség tanácsának elnöke elmondta, fontos kicserélni a cirill betűs táblákat, az autópálya és a határ közelsége miatt is.

Kis Bicskei Árpád, tanácselnök, Tornyos HK: „Ezeket a táblákat le kell cserélni. A megrendelés alapján a zombori cég elkészítette ezeket a táblákat, sajnos csak cirill betűs táblákat készítettek. Három tábláról van szó, ami a tornyosiaknak, illetve a nagy átmenő forgalom miatt nem felel meg.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zenta község területén mindenhol latin betűvel is feltüntetik a közlendő információkat a táblákon, emelte ki Czegledi Rudolf, a település polgármestere: „A megbízott zombori cég az pedig csak cirillel írt betűkkel szállította, és szerelte fel a táblákat, ezt mikor észleltük, akkor rögtön megfogalmaztuk az elvárásainkat, hogy hasonlóan kell Zenta község területén az összes irányjelző táblának elkészülnie, ahogyan Zentán.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A munkálatok már folyamatban vannak, és a cég biztosította arról a község vezetését, hogy kihelyezik majd az új táblákat a jövő hét végéig.

Tornyos
útjelző tábla
Kis Bicskei Árpád
Zenta
Czegledi Rudolf

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.