Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Harmonikakoncert Moholon

2022.08.18
11:17
2022.08.18
17:30
Forrás
Pannon RTV
Megtartotta első szólista koncertjét a 15 éves moholi fiatalember Branislav Gruborović szerda este a helyi nyári színpadon.

A tehetséges fiú óvodás kora óta rajong a tangóharmonikáért, autodidakta módon kezdett el játszani rajta, majd az akkori szerb Novak Radonić amatőr kulturális és művelődési egyesület elnöke, Saša Vlanikolin segítette tovább ezen az úton. Később a vajdasági RTV népi zenekarának koncertmesteréhez Radovan Marićhoz került, akinél már több mint két éve bontogatja szárnyait. A koncert felejthetetlen élmény volt a moholiaknak. Branislav mellett felléptek a moholi egyesületek, valamint tanára és diáktársai is.

„A tervem, hogy még többet dolgozzak, és hogy napról napra még többet fejlődjek. És hogy minden évben legalább egy ilyen fellépést megtartsak."

Branislav Gruborović
harmonika

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.