Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Plohl Krisztina

Háromnapos mulatság Kupuszinán

2019-08-12
08:48
2019-08-12
16:05
Forrás
Pannon RTV
Szombaton zenés mulatság, vasárnap pedig a nyári játékok szórakoztatták a falu népét és a vendégeket a helyi focipályánál. Itt humoros és izgalmas játékokon tették próbára tudásukat a csapatok.

A hőségre való tekintettel vizes megmérettetéssel kezdődtek a kupuszinai Nyári Játékok a helyi focipályánál. Bekötött szemmel minél több vizet kellett továbbadni a csapattársaknak. Minden csapat egy saját játékot talált ki, így állt össze a program.

Kiss Gábor, tag, Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, Kupuszina: „A mi játékunk volt a Niagara vízesés, én azt is nagyon élveztem, vizes is volt meg minden jól ment, sajnos utolsók lettünk benne, de nagyon élveztük.”

A játékok a humor és a csapatszellem erősítése jegyében zajlottak. Kézműves foglalkozás, nyári finomságok színesítették a programot, kupuszinai népviseletes makettnél is fényképezkedhettek a résztvevők.

A civil szervezetek nem csak a játékokban, hanem a főzésben is kivették részüket. Hat üstben főtt a babpaprikás, több mint ötszáz személy számára. A környező nyugat-bácskai településekről és Horvátországból is érkeztek vendégek.

Cickai Csaba, elnök, ÖTT, Kopács, Horvátország: „A tűzoltó egyesülettel van nagyon jó kapcsolatunk. El szoktunk egymás rendezvényeire járni, úgy a megemlékezésekre, mint az ünnepségekre. Szeretünk ide járni.”

A kupuszinai Nyári Játékoknak nagy hagyománya van, idén 16. alkalommal szervezi meg a helyi közösség és a civil szervezetek.

Rekettye Róbert, tanácselnök, Kupuszina HK: „Minden évben nagyobb rá az igény. Egyre kevesebben vagyunk, de minél kisebb a közösség, annál jobban összetartunk.”

A falu apraja-nagyja együtt van ilyenkor, ezért is ünneplik ilyenkor a falunapot is a felhőtlen szórakozás és kikapcsolódás jegyében.
Péter István, községi tanácstag, Apatin (VMSZ): „Ekkor jönnek haza a gyerekeink. Szórványtelepülés vagyunk, a gyerekek szanaszéjjel vannak, így nem lehet más időpontot találni, mint a nyári szünetet.”

A játékokat közös babvacsora és hajnalig tartó élőzenés mulatozás követte. A hétfő a fiatalok napja, DJ-vel várják a szórakozni vágyókat a focipályán.

Bácskertes
Kupuszina
falunap

Most

Népszerű