Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Hasznos ajándékot kapott a palicsi hármas ikrek családja

2019-06-21
13:51
2019-06-21
16:09
Forrás
Pannon RTV
Hármas ikreket látogatott meg ma Palicson Bunford Tivadar. A szabadkai városi képviselő-testület elnöke nem érkezett üres kézzel a babalátogatóba.

A Csík házaspár otthonában óriási a boldogság, a csöppségek szépen fejlődnek. Mivel a családapa éppen dolgozott, a hármas ikrek édesanyja fogadta a vendégeket.

A palicsi Csík házaspár hármas ikrei pontosan négy hónappal ezelőtt, 2019. február 21-én látták meg a napvilágot. Őket látogatta meg ma Bunford Tivadar, a szabadkai VKT elnöke, aki fél évre elegendő pelenkamennyiséget adott át a fiatal családnak.

Nagy a sürgés-forgás Csík Judit és Csaba otthonában, a picik viszonylag nyugodtak. Gondozásukba a nagyszülők és a nagynéni is besegítenek.

Bunford Tivadar, elnök, VKT, Szabadka (VMSZ): „Szerettük volna már előbb meglátogatni őket, de az egyik kisfiúnak sajnos egészségügyi problémái voltak, de hála Istennek ez mind megoldódott, és most itt vannak mind a hárman egészségesen, Dominik, Levente és Zsófia. És a városi képviselő-testület nevében és Szabadka városa nevében szerettem volna egy kis ajándékot átnyújtani nekik, ami sikerült is.”

Ezt a hagyományt a VKT elnöke mindenképpen folytatni szeretné, mert úgy hírlik, nemrégiben újabb szabadkai hármas ikrek születtek. A szimbolikus ajándékkal pedig a szülők anyagi terhein szeretnének enyhíteni.

A hármas ikrek anyukája azt mondta, a fülledt időt is jól viselik a babák.

Csík Judit, édesanya, Palics: „Nagyon jól fejlődnek, sokat esznek, két óra hosszanként, nagyon szeretnek enni, és elég jól tűrik ezt a meleget. Esténként, mikor lehűl, szoktunk menni sétálni egy kicsit. Már aludni is tudunk tőlük. Három hónapig nem igazán sikerült, sűrűn felkeltünk, de aztán egy héttel ezelőtt kezdtek jobban aludni, többet esznek, és olyankor hosszabb ideig kibírják.”

Dominik már 5 és fél, Zsófia 4 és fél, Levente pedig 5 kilós. Az anyuka hozzátette, nagyon örülnek a három kis jövevénynek, és egyáltalán nem jelentenek nekik semmiféle megterhelést. Judit jelenleg kétéves szülési szabadságon van.

ikrek
Bunford Tivadar
Palics
hármas ikrek

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.