Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A határ menti régióban rejlő lehetőségek

2022.11.23
13:37
2022.11.23
18:03
Forrás
Pannon RTV
A határ menti régióban esedékes befektetési lehetőségekről tartottak ma tájékoztató konferenciát magyarországi vállalkozók, befektetők számára Horgoson.

A Magyarkanizsa községbeli határ menti településen rengeteg lehetőség van elsősorban ipari és idegenforgalmi területen, ezeket ismertették az eseményen.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Horgos vonatkozásában számos befektetési lehetőség van. A Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt közötti koalíciós szerződésben helyet kapott, hogy a horgosi ipari övezet területén kialakítanak majd egy többfunkciós terminált.

Vass Zoltán, mezőgazdasággal megbízott tag, Magyarkanizsai KT: „Elsődlegesen ez a legfontosabb, hogy megépüljön ez a terminál, aminek jelen pillanatban a tervezése zajlik, de mindemellett beszélünk azokról a lehetőségekről, hogy merre fele gondoljuk mi, hogy merre fele kellene bővíteni az ipari területek számát, valamint néhány nem működő vendéglátóhelyet fogunk felkínálni, néhány épületet, amit úgy gondolunk, hogy a határ közelsége miatt jól kihasználható lenne.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A lehetőségek adottak Magyarkanizsa községben és az önkormányzat is teljes vállszélességgel kiáll a befektetők mellett - mondja Magyarkanizsa polgármestere, Fejsztámer Róbert. „Az önkormányzat nyitott a befektetések támogatására, akár háttérlogisztika alapján, akár irodai háttérmunka alapján, vagy akár csak az ügyintézés útvesztőjében való eligazodás támogatása terén, hogy az minél gyorsabb legyen és megoldódjon, de maga a munkahelyteremtés a vállalkozókon múlik.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az energetika, a geotermikus energia felhasználásának lehetőségei, valamint az agrárium területén is komoly befektetések valósulhatnak meg a határ menti övezetben.

Bányai Gábor, Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Szeged: „A turizmust szoktuk még emlegetni, amelyik egy olyan lehetőséget kínál az Alföld ezen magyarországi és vajdasági részén nagyon szép természeti adottságokat lehet találni. Ezeknek a kihasználtsága a mai napig még közelít inkább a minimumhoz, mint a maximumhoz.”

A magyarországi befektetők a konferenciának köszönhetően tájékozódhattak az itteni széles körű lehetőségekről.

Magyarkanizsa
Horgos
határ menti települések
fejlesztés
befektetés
turizmus
Fejsztámer Róbert
Vass Zoltán

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.