Ugrás a tartalomra
Tartományi Kormány

Hatmilliárd dinárból fejleszthetnek az önkormányzatok

2023.03.21
14:42
2023.03.21
17:29
Forrás
Pannon RTV
Közmű- és egészségügyi fejlesztésekre lehet számítani több vajdasági községben. 36 önkormányzat pályázott sikeresen a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság pályázatán mintegy 6 milliárd dinár értékben.

Ada Község önkormányzata is sikeresen pályázott a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságnál. A 250 millió dináros támogatásból az ivóvíz minőségén terveznek javítani - mondta el Bilicki Zoltán, polgármester.

„Valójában két részből tevődik össze. Egyrészt fontos, hogy a vízgyár kiépüljön, amely kémiailag, biológiailag megfelelő vizet tud elindítani a háztartások felé, de ugyanakkor fontos, hogy a régi, elhasználódott vízhálózatot is cseréljük. Tehát, ezért is tettük ezt meg Moholon, illetve folyamatosan fogunk ezen dolgozni, hogy ne csak vízgyár épüljön, hanem hogy a vízvezeték-hálózatot is le tudjuk cserélni minél gyorsabban."

Zenta 150 millió dináros támogatásban részesült. Az összeget a tavaly megkezdett útburkolati projektre fordítják. Idén 11 utca aszfaltozása van tervben - ismertette Czegledi Rudolf, polgármester.

„Tavaly kilenc utcát sikerült aszfaltozni, a tavalyi 100 millió dinárból, és reméljük, hogy jövőre is tudjuk folytatni ezt a hároméves ciklusra tervezett útaszfaltozási programot, és akkor az összes 32 utca, melyeknek a tervdokumentációit elkészítettük, el fog készülni."

Topolyán a fedett medence kivitelezési munkálatainak a befejezésére fordítják a megnyert 170 millió dináros támogatást - nyilatkozta Szatmári Adrián, polgármester.

„A közös finanszírozása ennek a projektnek tavaly kezdődött meg. Akkor egy 80 millió dinár értékű szerződést írtunk alá a Tartományi Nagyberuházási Igazgatósággal. Ennek a szerződésnek a témája a külső tér rendezése volt, valamint egy parkoló kiépítése és egy utcának a szélesítése. Ennek a szerződésnek köszönve a munkálatok tudnak folytatódni, és én bízom abban, hogy jövőre is ez az együttműködés a tartománnyal folytatódni fog, a társfinanszírozás folytatódni fog, és így közös erővel sikeresen be tudjuk fejezni ezt a projektet."

A támogatás fő célja, hogy a folyamatban lévő és új beruházások által fejlődjön az önkormányzatok gazdasági helyzete - összegezte Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke.

„Idén a helyi önkormányzatok területén egyéb beruházások is megvalósulnak majd, nem csak azok, amelyekről ma szó lesz. A tartományi költségvetésből például Ürög községben a vrdniki víztisztító vagy egy teljesen új újvidéki iskola kiépítése is támogatva lesz. Ezekről akkor fogunk beszélni, mikor az adott önkormányzatokkal befejezzük az egyeztetéseket, és megkezdődnek a munkálatok. Néhány már a következő hónapokban is várható."

Az említett községek mellett a többi között Szabadka, Temerin, Nagykikinda és Csóka községben is várhatóak nagyberuházások a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság támogatásával.

Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság
Bilicki Zoltán
Czegledi Rudolf
Szatmári Adrián
Igor Mirović
infrastrukturális beruházások
egészségügyi fejlesztés

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.