Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Havi 8000 dináros ösztöndíjban részesülhetnek a Zenta községi egyetemisták

2022.05.25
12:45
2022.05.25
17:12
Forrás
Pannon RTV
Elbírálták az egyetemisták támogatásáról szóló pályázatokat Zentán. Az eddigi húsz mellett további tíz diák részesül ösztöndíjban.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A 2022/2023-as évre szóló ösztöndíjpályázatokat szeptember-október folyamán írják ki.

Juhász Attila, oktatással és művelődéssel megbízott tanácstag, Zenta KT: „Ha a helyi hiányszakmákat nézzük, nagyon nagy szükségünk lenne mérnökökre. A termelővállalataink felsőfokú végzettséggel rendelkező szakembereiben nagy hiány van. Nagyon nagy szükség lenne szakos tanárokra: matematika, fizika, kémia, biológia szakos tanárokra. Nagyon nagy szükségünk van orvosokra, jogászokra, tehát az elkövetkezőkben eleve az ösztöndíj-politikánkat abba az irányba szeretnénk módosítani, hogy a hiányszakmákra adunk ösztöndíjat. Eleve a hiányszakmákat állapítjuk meg és a hiányszakmák kaphassanak csak ösztöndíjat, mert úgy gondoljuk, hogy rövidtávon ezzel tudjuk helyrebillenteni azt a szakmai, szellemi hiányt, amely a szakképzettségünk, a szakma jobb gyakorlása érdekében elkerülhetetlen ennek a közösségnek.”

Zenta
egyetemista
ösztöndíj
Juhász Attila

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.