Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Havi 8000 dináros ösztöndíjban részesülhetnek a Zenta községi egyetemisták

2022.05.25
12:45
2022.05.25
17:12
Forrás
Pannon RTV
Elbírálták az egyetemisták támogatásáról szóló pályázatokat Zentán. Az eddigi húsz mellett további tíz diák részesül ösztöndíjban.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A 2022/2023-as évre szóló ösztöndíjpályázatokat szeptember-október folyamán írják ki.

Juhász Attila, oktatással és művelődéssel megbízott tanácstag, Zenta KT: „Ha a helyi hiányszakmákat nézzük, nagyon nagy szükségünk lenne mérnökökre. A termelővállalataink felsőfokú végzettséggel rendelkező szakembereiben nagy hiány van. Nagyon nagy szükség lenne szakos tanárokra: matematika, fizika, kémia, biológia szakos tanárokra. Nagyon nagy szükségünk van orvosokra, jogászokra, tehát az elkövetkezőkben eleve az ösztöndíj-politikánkat abba az irányba szeretnénk módosítani, hogy a hiányszakmákra adunk ösztöndíjat. Eleve a hiányszakmákat állapítjuk meg és a hiányszakmák kaphassanak csak ösztöndíjat, mert úgy gondoljuk, hogy rövidtávon ezzel tudjuk helyrebillenteni azt a szakmai, szellemi hiányt, amely a szakképzettségünk, a szakma jobb gyakorlása érdekében elkerülhetetlen ennek a közösségnek.”

Zenta
egyetemista
ösztöndíj
Juhász Attila

Most

21:36, Frissítve: 22:17

Argentína és Lengyelország megy tovább

Argentína és Lengyelország a két továbbjutó a labdarúgó vb C csoportjában. Az argentinok 2–0-ra győzték le a lengyeleket, míg Mexikó 2–1-re nyert Szaúd-Arábia ellen.
20:04, Frissítve: 21:13

Vajdasági romtemplomok nyomában

A második világháború után, a német lakosság kitelepítését követően, Vajdaságban teljesen leromboltak 33 katolikus, 28 evangélikus és 5 református templomot. Ahol megmaradtak a szakrális épületek, hívek híján, évtizedekig üresen álltak.
19:43, Frissítve: 21:09

Így épül Szerbia leghosszabb alagútja

Tavaly májusban kezdődtek meg a Fruška gora-i közúti folyosó építési munkálatai. Egy 47,7 kilométeres gyorsforgalmi útról van szó, amelyet több szakaszra bontottak. A projekt kivitelezője a kínai CRBC vállalat.
19:17, Frissítve: 21:07

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.
17:50, Frissítve: 20:20

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.