Ugrás a tartalomra
Temerin központja

A helyi Fejlesztési Ügynökség jelentős szerepet játszik a község fejlődésében

2017-12-15
07:09
2017-12-15
07:27
Forrás
Pannon RTV
Több, mint 135 millió dinár támogatást kapott Temerin önkormányzata 2017-ben. A községi vezetés főként nagy értékű befektetésekre pályázott.

A projektumokat a helyi Fejlesztési Ügynökség koordinálta, amely jelenleg 11 folyamatban levő felújítás és építkezés kivitelezését kezeli – tudtuk meg Milan Mihajlovićtól. Az ügynökség igazgatója kiemelte, hogy 2018-ban a már létező technikai dokumentációk alapján még 18 projektumra pályáznak, de ez mellett új tervezeteket is kidolgoztatnak. Jövőre a legnagyobb hangsúly a 350 millió dinár értékű nagykapacitású víztisztító felépítésén lesz, továbbá elkezdik Temerin központjának rendezését, és kidolgoztatják a Járek bejáratára tervezett körforgalom terveit is.

A 2017-es évet az ügynökség igazgatója így értékelte: „A projektumok megvalósítására az önkormányzat jóváhagyásával főként tartományi és köztársasági eszközökre pályáztunk. Jelentős befektetésekre került sor 6 oktatási intézményben: teljesen felújítottuk a Petar Kočić általános iskolát, de megvannak az eszközeink a Kókai Imre és a szőregi Danilo Zelenović iskola felújítására is. A központi óvodaépület korszerűsítésére is biztosítottuk a szükséges eszközöket, ezen kívül felújítottuk a telepi óvodaépület kazánházát, és a szőregi épület munkálatait is fejezzük. Jelentős befektetést jelent a csatornarendszer nyugati csatlakozójának kiépítése, és több év után végre befejeztük a járeki sportközpontot és az egészségházat is. Sikerült kidolgoztatnunk számos új projektum tervezetét is, például a járeki óvodaépület hozzáépítési terveit, a kastélypark ötlettervét, a 8-as ipari zóna tervezetét, valamint a nagy kapacitású víztisztító technikai terveit is. Az idén sokat dolgoztunk, de jövőre még több munka vár ránk. Eltökélt szándékunk, hogy jelentős szerepet töltsünk be Temerin fejlődésében.”

Temerin
fejlesztés
ügynökség

Most

19:54, Frissítve: 20:21

Haradinaj: A vámtarifák maradnak

A Szerbiából származó árura kivetett vámtarifák mindaddig érvényben maradnak, amíg nem születik egy mindent átfogó, kölcsönös megállapodás Koszovó elismeréséről - jelentette ki Ramush Haradinaj.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.