Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Helyi ízek - helyi értékek - helyi ételek Topolyán

2021.11.27
14:01
2021.11.27
17:14
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 25 helyi termelő mutatta be kézműves termékeit Topolyán egy IPA határon átnyúló projekt keretein belül.

A Helyi ízek - helyi értékek - helyi ételek elnevezésű projekt egy korábbi programot folytat, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson a helyi termékek marketingfejlesztésében.

Az első műhelymunkát Topolyán szervezték meg, ahol a termelők megismerkedhettek az online platformokon történő hirdetéssel. A rendezvényen egy kóstolással egybekötött termékbemutató is volt.

Pannon RTV

Balassa Endre, projektmenedzser: "Mindazokat a tapasztalatokat, amelyeket úgy a magyarországi partnereink, tehát a bácsalmási helyi termelők és helyi termékbolt már megtapasztalt és továbbfűzött egy szociális vállalkozás kategóriába, vagy amit itt a mi termelőink már megtapasztaltak, azt itt egy helyre rakjuk, rendszerezzük úgy, hogy készül ebből egy helyi termék kisokos kézikönyv is, amit a termelőink közül bárki felcsap utána és látja, hogy hogyan kell egy vásáron megjelenni, vagy milyen költségekkel jár az, vagy milyen szabványfeltételekkel, és talán majd egy következő lépés keretében valami hasonló szociális szövetkezetet is létre lehet hozni."

Topolya
helyi ízek
IPA

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:03, Frissítve: 22:08

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.
19:20, Frissítve: 20:54

Kellene a hó a földekre

Hiányzik a hó a földekről. Január elején rekordokat döntött a szokatlanul enyhe időjárás. Ennek csak a gazdák nem örülnek, hiszen a hideg hiányában egyre több az áttelelő kórokozó, melyek a tavasz kezdetével azonnal károsítani kezdenek.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.