Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Helyi járulék bevezetését tervezi Topolya község

2022.07.29
14:41
2022.07.29
17:04
Forrás
Pannon RTV
Erről tartanak szeptemberben népszavazást Karađorđevón, Topolyán és Pacséron.

Egyebek között erről döntöttek Topolya község képviselő-testületének mai, rendes ülésén. Emellett a kommunális hulladék begyűjtéséről és tárolásáról szóló intézkedést, valamint a mezőgazdasági földek bérbeadásával kapcsolatos programot is elfogadták. Idén a község területén 115 hektár szántót adnak majd bérbe nyilvános árverés útján.

Szatmári Adrián, Topolya polgármestere: „A 17. testületi ülésen elfogadták a kommunális hulladék begyűjtésével és tárolásával kapcsolatos határozatot. Ennek a határozatnak az értelmében továbbra is a Komgrad Közvállalat végzi a kommunális hulladék begyűjtését, míg a kommunális hulladék tárolását és szelektálását a Regionális Hulladéktároló végzi majd. Azonban 2025. január elsejétől ennek a határozatnak az értelmében már elsődleges szelektálást kell végeznie a háztartásoknak is. Ennek a határozatnak az értelmében a hulladék begyűjtése során tilos a hangos bemondónak a használata és itt elsősorban a fém, valamint az alumínium begyűjtésére gondoltunk.”

Topolya
kkt
helyi járulék
népszavazás
Szatmári Adrián

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.
12:55, Frissítve: 16:45

Vásárt tartottak Kispiacon

Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.