Ugrás a tartalomra

A helyi járulékról döntenek a magyarkanizsaiak

2012.10.11
18:57
November 10-e és 25-e között tartják meg a népszavazást Magyarkanizsa Helyi Közösség területén a helyi járulékról
November 10-e és 25-e között tartják meg a népszavazást Magyarkanizsa Helyi Közösség területén a helyi járulékról. Erről is döntött mai ülésén a községi képviselő-testület. Az új helyi járulék tervezett összértéke 250 millió dinárt tesz ki, ami a dolgozók keresetének, az önálló vállalkozók bevételének és a szerződéses bevételeknek a 3, illetve a nyugdíjaknak az 1 százalékából valósul meg. A mezőgazdasági termelők évente 50 kilogramm első osztályú búza árát fizetik majd hektáronként. A helyi járuléknak köszönhetően az előző időszakban számos beruházás valósult már meg. Ezért kellene ismét bevezetni, véli Vadász Kávai Piroska, a Helyi Közösség elnöke.A testület döntött a Pro Urbe díj odaítéléséről is. Az elismerést Hodik Erzsébet, a Községi Vöröskereszt titkára kapja, díszoklevélben pedig a Községi Nyugdíjas Egyesület, Csápek József és Božena Suđi magyarkanizsai, valamint Tímár Anna oromi lakos részesül. A képviselők a továbbiakban kinevezték több közintézmény igazgató- és felügyelőbizottsági tagjait, a tanintézmények iskolaszékeit és megbízott igazgatót neveztek ki a Szociális Központ élére.
Magyarkanizsa
helyi járulék

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.
12:55, Frissítve: 16:45

Vásárt tartottak Kispiacon

Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.