Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

A helyi közösségek tanácstagjait választják meg vasárnap Kishegyes községben

2021.08.11
13:01
2021.08.11
15:21
Forrás
Pannon RTV
Bácsfeketehegyen, Szikicsen és Kishegyesen 45 tanácstagról döntenek. A jelöltek július 31-éig adhatták át a választási bizottságoknak a jelölésükre vonatkozó dokumentumokat.
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Bácsfeketehegyen 4, Szikicsen 4 és Kishegyesen 5 választói körzetben tartanak helyhatósági választásokat. Mindhárom településen egyaránt 15 jelölt van. A helyi közösségi választáson egyének, valamint polgári csoportok jelöltjei indulhatnak az érvényes jogszabályok szerint.

Szabó Krisztina mindenkit arra buzdít, hogy menjen el szavazni: „Nagyon fontosnak tartom, hisz itt élünk Kishegyesen, helyi lakosok vagyunk. Az iskolában fogok szavazni, a kísérleti általános iskolában, az Ady Endrében. Fontosnak tartom, hisz ez a mi falunk, itt élünk, és úgy gondolom, mindenkinek támogatnia kell a közösséget. Mindenkit buzdítani tudok arra, hogy menjenek minél többen szavazni.”

Rendkívül fontos, hogy az emberek részt vegyenek a választáson, megfogalmazzák a véleményüket, ami után meg tud indulni a munka a következő négy éves mandátumban - mondta Sárközi István, Kishegyes községi képviselő-testületének elnöke.

„A Vajdasági Magyar Szövetség Kishegyesen és Bácsfeketehegyen is egyéni jelölteket támogat. Kishegyesen 13 jelöltet támogat, 292 aláírással, valamint Bácsfeketehegyen 10 jelöltet támogat, 251 aláírással. A mi önkormányzatunk területén a helyi közösségek egy élő intézmény, kapcsolatban vannak a civil szervezetekkel, magával az önkormányzattal és más hatalmi szintek intézményeivel.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A szavazás célja, hogy a jövőben az emberek bizalommal forduljanak a megválasztott tanácstagokhoz, akiknek elmondhatják problémáikat és javaslatokat tegyenek a megoldásukra.

Marko Lazić, polgármester, Kishegyes: „Felszólítom Kishegyes község polgárait, hogy minél többen menjenek el polgári kötelességük teljesítésére. Fontos, hogy legitimitást biztosítsunk Bácsfeketehegy, Szikics és Kishegyes helyi közösségek tanácsainak, amennyiben nagyszámú szavazó érkezik.”

A polgárok vasárnap reggel 7 és este 8 óra között adhatják le voksaikat lakóhelyükön.

Kishegyes
választás
választások
Bácsfeketehegy
Szikics
helyi közösségi választás
helyi közösségi választások
Sárközi István
elnök
KKT
Marko Lazić
polgármester
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.