Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csubrilo Zoltán

Helyi közösségi választásokat tartanak ma Magyarkanizsa községben

2020-09-27
18:08
2020-09-28
10:18
Forrás
Pannon RTV
A polgárok a szavazóhelyeken reggel 7 és este 8 óra között járulhatnak az urnák elé.

Magyarkanizsa községben reggel 7 órakor mind a 35 szavazóhely megnyílt a helyi közösségi választásokon. Az illetékesek nem számoltak be semmilyen szabálytalanságról. A községben több mint 20900 személy szerepel a névjegyzékben. 9 helyi közösség tanácsának összetételéről döntenek a polgárok.

Magyarkanizsa községben a helyi közösségi választásokat a köztársasági, tartományi, illetve önkormányzati szavazások idején kellett volna megtartani, azonban emberhiány miatt az illetékesek 3 hónappal későbbre, azaz mára, szeptember 27-re halasztották azt.

Már a délelőtti órákban folyamatosan érkeztek az emberek a szavazóhelyekre. Bata Antal elmondta, fontosnak tartja, hogy minden alkalommal leadja voksát. „Reménykedem, hogy sokan megjelennek. Kishomokról jöttem most a lányomtól, de sajnos így van, egyedül vagyok most, de muszáj. Mást nem tudok mondani, de abban bizakodok, hogy többen majd meg fognak jelenni, meg reménykedünk a szebb jövőért.”

A délelőtti órákban a részvételi arány még csak 10 százalék körül volt, a választópolgárok azonban folyamatosan egymásnak adták a kilincset a szavazóhelyeken. Dobos Mihály és felesége, Ilona stábunknak elmondta, a választások után abban reménykednek, hogy a magyarkanizsai nagyparkban lévő Vigadót végre felújítják majd. „Én őszintén, a Vigadót szeretném a legjobban, ha annak kicsit előrébb haladna a hozzákezdése, elkezdése, hogy javítani lehessen addig, míg lehet, tényleg, az nagyon jó lenne. Valamikor is rengeteg fiatal ott megfordult, bálak voltak, meg minden, ez most azért hiányzik, mert olyan épület itt Kanizsán másik nincs.”

A községben Adorjánon, Martonoson, Oromhegyesen és Tóthfaluban 7 tanácstagból, Velebiten 5, Magyarkanizsán 15, Kispiacon és Oromon 11, valamint Horgoson 9 tanácstagból áll össze a helyi közösség tanácsa. Ezt követően maguk között szavazással döntik majd el, ki lesz az elnök, illetve az alelnök. Körmöci Károly, a Községi Választási Bizottság elnöke kiemelte, fontos, hogy a megválasztott tanácstagok hidat képezzenek a lakosság és az önkormányzat között. „Ennek a tétje véleményem szerint az, hogy a kerületekben, illetve a településeken az emberek közvetlen kapcsolatban vannak a jelöltekkel, illetve a megválasztott helyi közösségi tanácstagokkal. A saját problémáikat, észrevételeiket közvetlenebb úton tudják eljuttatni, illetve megoldásokat javasolni. Azt még megemlíteném, hogy Magyarkanizsa község területén összesen 20900 szavazó polgár van a választói névjegyzékben.”

Körmöci Károly hozzátette, a választások eredményét a Községi Szavazóbizottság az este nyolc órai urnazárás után, 48 órával később teszi majd közzé, Magyarkanizsa hivatalos honlapján.

Magyarkanizsa
Magyarkanizsa község
helyi közösségi választás
szavazás

Most

13:58

Ana Brnabić ismertette az új kormány céljait

Ana Brnabić szerb kormányalakító ma délelőtt a parlamentben ismertetett expozéjában hangsúlyozta, hogy az új kabinet a politikai és a gazdasági folytonosság kormánya lesz. Hat célt emelt ki, ezek közül a polgárok egészségét nevezte a legfontosabbnak.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.