Ugrás a tartalomra

Helyi közösségi választásokat tartanak ma Zenta Községben

2017-10-08
14:34
2017-10-08
17:46
Forrás
Pannon RTV
A városban és a községhez tartozó falvakban is urnák elé járulnak a szavazópolgárok.

Reggel hét órakor nyitották meg kapuikat a szavazóhelyiségek Zentán. A településen három helyen szavaznak, a Központ-Tópart, a Tiszapart-Alvég, valamint a Kertek Helyi Közösségben. Kalmár Béla, Zenta: „Reméljük, hogy lendíteni fogunk a jövő alakulásán. Nem tudom, hogy a többiek hogy vannak vele, de bízom benne, hogy szebb és jobb lesz a jövőnk.”

A Kertek Helyi Közösségben a szavazást felügyelő bizottságnál elmondták, hogy zökkenőmentes volt a reggeli nyitás. Gulyás Szuzanna, felügyelőbizottsági tag, Kertek HK, Zenta: „A Kertek Helyi Közösség szavazóhelyen a választásra jogosult személyek száma 3177. Ebből 11 óráig 205 személy szavazott, vagyis a szavazásra jogosult polgárok közel 7 százaléka.”

Vasárnap a községhez tartozó falvakban is helyi közösségi választásokat tartanak. A felsőhegyi polgárok bíznak a fiatalabb nemzedékben. Rózsa Irén, Felsőhegy: „Ahogyan eddig fejlődött a mi falunk, nem azt mondtam, hogy volt, amikor semmink se volt, de nagyon sokat tett a faluért a vezetőség. Sokan nem tettek, de majd most a fiatalság gondoskodik arról, hogy működjön ez a falu.”

Felsőhegyen két, míg a faluhoz tartozó Adahatáron egy helyszínen szavazhattak a polgárok. A felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola szavazóhelyiségben délelőtt fél 12-ig 87 polgár járult az urnák elé. Randovics Ferenc, felügyelőbizottsági tag, Felsőhegy HK: „Nálunk, itt kb. 800 személyre van kilátás, amire kiírták a papírokat. Majd meglátjuk a végén, de elég szépen jönnek. Nem is vártuk ezt, hogy ilyen sokan jönnek.”

A szavazóhelyiségek este 8 órakor zárnak. Elsődleges eredményekre vasárnap késő este, illetve hétfőn lehet számítani.

Zenta
helyi közösségi választások

Most

01:24

Enyhe földrengés Közép-Szerbiában

Szerdán este 20 óra 3 perckor a Richter-skála szerinti 3,2 fokozatú földrengést észlelt a Köztársasági Szeizmológiai Intézet Knić térségében, 20 km-re délnyugatra Kragujevactól.

Népszerű

A termálfürdő helye

Új termálfürdő épül Topolyán

A közbeszerzési eljárás megtörtént, az engedélyeket kiadták, így minden készen áll ahhoz, hogy egy új termálfürdő épüljön Topolyán.
Horgosi Szüreti Napok

Szüreti Napok Horgoson

Kiállításmegnyitókkal kezdődtek a 28. Horgosi Szüreti Napok rendezvényei. A sportversenyekkel és gyermekprogramokkal tarkított eseményre külföldről is érkeztek vendégek.