Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Helyi közösségi választásokat tartanak Topolya községben

2017-12-08
14:30
2017-12-08
19:59
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt időszak legjelentősebb beruházásait tekintették meg a VMSZ helyi, önkormányzati és tartományi tisztségviselői Topolyán.

Pacséron kiépült a tófürdő fedett részlege, Bajsán folyamatosan újítják az iskola épületét, rendezték a parkot, elkészült a új medence vázszerkezete, Gunarason utakat, parkolót építettek ki, Topolyán fúrják a Vénusz fürdő új kútjait. Az elmúlt időszak legjelentősebb beruházásait tekintették meg a VMSZ helyi, önkormányzati és tartományi tisztségviselői ezeken a településeken, ahol december 17-én helyi közösségi választásokat tartanak.

Ezentúl egész évben használható lesz a pacséri turisztikai komlexum. A fűtésrendszer beállítása után, a hónap végén megnyílhat a fedett rész. A beruházás értéke mintegy 200 ezer euró.

Szombathy Zoltán, tanácselnök, Pacsér HK: „Gyakorlatilag 300-350 embert tudunk itt fogadni naponta, de úgy gondolom, hogy ez kezdetnek nem rossz, el tudunk indulni, és majd az idők folyamán próbálunk pályázati pénzekre, nem csak önkormányzati és helyi közösségi pénzekre, hanem tartományi és köztársasági pénzekre is pályázni, hogy tudjuk bővíteni ezt a fürdőt.”

A bajsai iskola épületén és tornatermén hamarosan kicserélik a nyílászárókat a tartományi támogatásnak köszönve. A helyi járulékból és önkormányzati eszközökből elkészült az új medence betonszerkezete és rendezték a parkot. Gunarason a templom melletti parkoló kialakítása van folyamatban. Topolyán új körgyűrűket építettek ki az ivóvízhálózaton, folyamatosan fejlesztik az ipari parkot, új befektetők is érkeztek a városba. A Vénusz fürdő két új kútjának fúrása zajlik, 2019-re elkészül a topolyai fedett medence.

Fremond Árpád, topolyai elnök, VMSZ: „Topolyán is elindultak azok a projektumok, illetve megvalósultak azok a projektumok, amelyeket ígértünk a választópolgároknak, számunkra Topolya helyi közössége kiemelten fontos, hiszen ez az a helyi közösség, amely a legtöbb eszközzel, pénzeszközzel rendelkezik, és nem mindegy az, hogy a helyi közösséget milyen vezetőség fogja irányítani.”

Topolya község területén december 17-én tartják a helyi közösségi választásokat.

Topolya
VMSZ
helyi közösségi választás
Fremond Árpád

Most

Népszerű