Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Helyi közösségi választásokat tartottak tegnap Óbecse község területén

2019-10-21
14:14
2019-10-21
19:11
Forrás
Pannon RTV
A polgárok az óbecsei, a péterrévei, a bácsföldvári és a dreai helyi közösségekben voksolhattak.

Az előzetes adatok alapján ezúttal nagyjából 10 százalékkal többen járultak az urnák elé, mint négy évvel ezelőtt. A becslések szerint a részvételi megközelíti a 30 százalékot, ami nagyjából 10 százalékkal több mint ahányan négy évvel korábban járultak az urnák elé.
Kiss Igor a VMSZ óbecsei szervezetének elnöke: „Egy nagyon érdekes helyi közösségi választásokon vagyunk túl, nagyon rég volt Óbecse községben olyan szituáció, ahol szinte egy az egybe mehettünk ki választani, tehát hogy gyakorlatilag két opció volt. Ez úgy vesszük észre, hogy motiválta az embereket.”

Bár a helyi közösségi választásokon egyéni jelöltek közül lehetett választani, a Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség is nyíltan felvállalta, hogy mely személyek mellett állnak ki. Molnár Viktor a VMSZ óbecse községi szervezetének elnöke: „Úgy gondolom, hogy a VMSZ által támogatott jelöltek jól szerepeltek minden településen, függetlenül attól, hogy ki és hányan jutottak be a helyi közösségi tanácsokba.”

Összesen 83 tanácstagot választottak meg tegnap a lakosok. A VMSZ által támogatott jelöltek közül 17 nyertek az eddig nyolccal szemben.
A Szerb Haladó Párt az óbecsei választásokkal kapcsolatban ma 18 órától tart sajtótájékoztatót.

Óbecse
választás
helyi közösség
VMSZ
Szerb Haladó Párt

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.