Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Helyi közösségi választásokra készül Zenta Község

2021.07.12
13:01
2021.07.12
15:40
Forrás
Pannon RTV
A képviselő-testület ülésén kinevezték az első- és másodfokú választási bizottság tagjait. Előbbiek kizárólag jogászok lehetnek.

Fontos újítás a választásokkal kapcsolatban, hogy a helyi közösségek területén már nincsenek jelölő gyűlések, hanem 20 aláírás szükséges ahhoz, hogy valaki jelölt lehessen a HK tanácsában.

Sarnyai Rózsa Edit, hivatalvezető, Zentai Közigazgatási Hivatal: „A mai ülésen a zentai KKT meg is tette. Kinevezett egy elsőfokú választási bizottságot, méghozzá a KT-ben a képviselői csoportok számának megfelelően és az ő javaslatukra, amit mindenki írásban le is adott és ugyanúgy a másodfokú választási bizottságot is, amelynek a hatásköre az, hogy abban az esetben, hogyha az elsőfokú választási bizottságnak a majdani döntésére fellebbezés lesz, akkor lép színre a másodfokú választási bizottság.”

helyi közösségi választás
Zenta
Sarnyai Rózsa Edit
hivatalvezető
Zentai Közigazgatási Hivatal

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.