Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Helyreállítottak egy stációt a törökbecsei temetőben

2020-10-16
16:49
Forrás
Pannon RTV
Önkéntes hívők összefogásának köszönhetően sikerült az eredeti helyére visszaállítani a törökbecsei temetőben lévő út menti stációk egyikét.

A stáció már olyannyira megdőlt, hogy az az előtte lévő családi sírbolt épségét is veszélyeztette. A több mint száz évvel ezelőtt épült keresztúti megállók az elmúlt negyven évben kezdtek rohamosabban tönkremenni, hiszen korábban a temetőről az egyházközösség gondoskodott, míg 70-es évektől a közterület a helyi kommunális közvállalat felügyelete alá került. Azóta az elhunytak hozzátartozóinak kérésére a stációk mellett sírhelyek vannak, melynek következtében meglazult a talaj. A több mint száz éve épült tizennégy keresztúti megállók mindegyike rossz állapotban van, azonban azok teljes felújítása az anyagi keretektől függ majd.

Törökbecse
temető
stáció

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:49

Biztonság és felelősség 2020

Ma tartja ötödik szakkonferenciáját a Tijana Jurić Alapítvány Biztonság és felelősség 2020 címmel. A témák között szerepel az is, hogy hogyan védhetjük meg a gyermekeinket az internetes világban.
16:29

Tatai vadlúd sokadalom

Rekordszámú vadludat figyeltek meg hétfőn a tatai Öreg-tavon, Magyarországon. Az 1980-as évek közepétől nem számoltak a madár- és természetvédelmi szakemberek annyi vadludat a tavon, mint december első napján.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.