Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A hétvégén ünneplik Magyarkanizsa napját

2019.10.16
12:02
2019.10.16
19:28
Forrás
Pannon RTV
Pénteken 11 órakor átadják a Tudományparkot, az este folyamán pedig 19 órától a helyi Művészetek Házában A bujdosó fejedelem című színi előadás láthatja a közönség.

Szombaton a sporté lesz a főszerep, a 100 éves Potisje Labdarúgó Klub barátságos mérkőzéseket szervez az utánpótlás tagjaival és az öregfiúkkal. Szintén szombat délelőtt szervezik meg a Csaba Ferenc Nemzetközi Birkózó Emlékversenyt is, ahová 16 országból érkeznek résztvevők. A program szombat este a Művészetek Házában folytatódik, ahol a Kárpát-medencei Magyarok Zenéje nevű koncertet szervezik meg. Vasárnap átadják Magyarkanizsa község nyilvános elismeréseit is. Délután 17 órától pedig a Dobó Tihamér Képtárban Erdélyi István kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők.

Pannon RTV

Vranić Váradi Lívia, protokoll- és tájékoztatási felelős, Magyarkanizsa: „Ezt követően pedig hat órától zongoraavató ünnepi hangverseny következik a Művészetek házában. Magyarország Kormányának és az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően Magyarkanizsa és a Művészetek Háza gazdagabb lett ezen a héten egy új zongorával. Ennek a zongorának az első nyilvános megszólaltatására kerül sor Magyarkanizsa község napja alkalmából. A műsorban fellép Balázs Piri Soma, akit környékünkön nem kell bemutatni, a Virtuózok verseny korcsoportgyőztese és magas színvonalon űzi ezt a művészeti ágat.”

Magyarkanizsa
község napja
Vranić Váradi Lívia

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 12:53

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.
11:31, Frissítve: 11:44

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.