Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A hétvégén ünneplik Magyarkanizsa napját

2019-10-16
12:02
2019-10-16
19:28
Forrás
Pannon RTV
Pénteken 11 órakor átadják a Tudományparkot, az este folyamán pedig 19 órától a helyi Művészetek Házában A bujdosó fejedelem című színi előadás láthatja a közönség.

Szombaton a sporté lesz a főszerep, a 100 éves Potisje Labdarúgó Klub barátságos mérkőzéseket szervez az utánpótlás tagjaival és az öregfiúkkal. Szintén szombat délelőtt szervezik meg a Csaba Ferenc Nemzetközi Birkózó Emlékversenyt is, ahová 16 országból érkeznek résztvevők. A program szombat este a Művészetek Házában folytatódik, ahol a Kárpát-medencei Magyarok Zenéje nevű koncertet szervezik meg. Vasárnap átadják Magyarkanizsa község nyilvános elismeréseit is. Délután 17 órától pedig a Dobó Tihamér Képtárban Erdélyi István kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők.

Vranić Váradi Lívia, protokoll- és tájékoztatási felelős, Magyarkanizsa: „Ezt követően pedig hat órától zongoraavató ünnepi hangverseny következik a Művészetek házában. Magyarország Kormányának és az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően Magyarkanizsa és a Művészetek Háza gazdagabb lett ezen a héten egy új zongorával. Ennek a zongorának az első nyilvános megszólaltatására kerül sor Magyarkanizsa község napja alkalmából. A műsorban fellép Balázs Piri Soma, akit környékünkön nem kell bemutatni, a Virtuózok verseny korcsoportgyőztese és magas színvonalon űzi ezt a művészeti ágat.”

Magyarkanizsa
község napja
Vranić Váradi Lívia

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.