Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

A hétvégén is zajlik a koronavírus elleni immunizáció Topolyán

2021-01-23
14:00
2021-01-23
17:30
Forrás
Pannon RTV
A Dr. Hadzsy János Egészségház általános osztályán kialakított oltóponton 8-tól 15 óráig fogadják a védőoltásra jelentkezőket.
Pannon RTV/Huszár Dániel

A vakcinnáció kezdete óta mintegy 330-an vették fel a kínai Sinopharm oltóanyagot Topolya községben.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Szerdán kezdődött a lakosság tömeges korona vírus elleni oltása Topolya községben. Az első nap 62 önkéntes vette fel a kínai gyártású Sinopharm oltóanyagot. Másnap megkétszereződött a beoltottak száma, pénteken pedig már 142-en vették fel az oltóanyag első dózisát. Dr. Illés Csilla, a topolyai Dr. Hadzsy János Egészségház igazgatója elégedett az oltásra jelentkezők számával. Szerinte a jelentkezők a megadott időpontra érkeznek, és azokat is beoltják, akik hívás nélkül jönnének. „Ma és holnap ugyanannyi számú önkéntesünk van, 144 páciens naponta. Amint látja, az oltásra jelentkezők nagy számban érkeznek. Az erre a napra jelentkező önkéntesek csaknem a felét már beoltottuk. Itt most azok várakoznak, akik egy kérdőívet töltenek ki, ezután orvos vizsgálja meg őket, és a rendelőben meg is kaphatják az oltást. Úgyhogy az oltás jó tempóban halad, rohanás nélkül. Oltás után a beoltottak a váróteremben még az ajánlott mintegy 30 percig maradnak.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A bácskossuthfalvi Méhes házaspár a topolyai egészségház várótermében várakozott a fél óra leteltére az oltás után, elmondásuk szerint teljesen jól érezték magukat. Eddig elkerülte őket a fertőzés, azonban mindkettőjük magas vérnyomással és cukorbetegséggel küzd, ezért döntöttek a vakcinnáció mellett. Méhes Mária, Bácskossuthfalva: „Semmit nem érzek jelen pillanatban, semmit, nem is vérzett ki az injekció helye se, nem is fájt, tehát nem panaszkodhatok jelen pillanatban semmire. Remélem nem is lesz semmi.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A 78 éves Jagodics István sem akar lemaradni, Bácskossuthfalváról utazott be az oltást felvenni. A második dózis felvételére vár, amelyet majd két, legfeljebb négy héten belül vehet fel.
„- Így gondoltam, hogy megpróbáljuk, mindenki ezt csinálja, én se akarok lemaradni a többitől.
- Hogy érzi magát, miután felvette az oltást?
- Kitűnően, semmi gond, utána majd meglátjuk.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A topolyai egészségház még több mint ezer oltóanyaggal rendelkezik, ami számításaik szerint körülbelül egy hétre lesz elegendő. Az egészségügyi intézményben eddig egyébként 35 egészségügyi dolgozó vehette fel a Pfizer vakcinát.

Topolya
Dr. Hadzsy János Egészségház
oltópont
vakcina
koronavírus
járvány
védőoltás
vakcináció
immunizáció

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 16:54

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.