Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gajó Gábor

Hiány van 0-ás vérből, önkéntes véradás volt Zentán

2022.09.15
12:21
2022.09.15
12:28
Forrás
Pannon RTV
Véradási akciót tartottak Zentán, a helyi Vöröskereszt épületében. Már az első két órában több mint harminc önkéntes jelent meg.
Pannon RTV/Gajó Gábor

Országos és helyi szinten is alacsonyak a vértartalékok, ennek enyhítése érdekében a zentai Vöröskereszt augusztusban háromszor szervezett véradást, következő akciójuk pedig október 17-én várható.

Pannon RTV/Gajó Gábor

Egy véradás három ember életén is tud segíteni. Az előírások szerint a férfiak háromhavonta, a nők pedig négyhavonta tudnak vért adni. Az önkéntesek 18 éves kortól egészen 65 éves korig lehetnek véradók.

Pannon RTV/Gajó Gábor

Đukić Teodóra, a Vöröskereszt zentai szervezetének munkatársa: „Tegnap beszéltem a kolléganővel a Vérátömlesztő Intézetből, és azt mondta, hogy pár vércsoporttal nincs gond, de a nullásat azt mindenképpen kérik, és hogy ösztönözzük azokat az embereket, akik tudják, hogy az a vércsoportjuk, hogy jöjjenek, és próbáljanak vért adni, mert abból a csoportból még mindig hiány van."

véradás
véradási akció
Vöröskereszt
Zenta

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 15:42

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.