Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Hímzőiskola kezdődött Magyarkanizsán

2022.07.04
12:00
2022.07.04
17:27
Forrás
Pannon RTV
Kilenc éven felülieknek szervez négy héten át, heti egy alkalommal hímzőiskolát a magyarkanizsai Ozoray Árpád Magyar Művelődési Egyesület hímző szakköre.

Az egyesület a kézimunkához szükséges anyagot biztosítja, a foglalkozások pedig a magyarkanizsai önkormányzat és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával valósulnak meg. A részvétel ingyenes és a szervezők minden hétfőn délelőtt 10 és 12 óra között várják az érdeklődőket a József Attila Könyvtárban. A foglalkozás célja a régi hagyományok átadása a fiataloknak.

Szurap Ágnes, foglalkozásvezető, Ozoray Árpád MME: „Alapvető öltéseket szeretnénk megtanítani a gyerekekkel, varrás-hímzés tekintetében. Erre a célra pedig kigondoltam egy kis tasakot, táskácskát készítünk, amin aztán lesz egy dísz egy szám számolásos mintával, valamint a széleket megtanulják elvarrni, díszítő összevarrással, de lehet azsúrt is kipróbálni, ki mit szeretne. A végén pedig összevarrjuk a széleket és az is díszítő varrással.”

Magyarkanizsa
hímzés

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.