Ugrás a tartalomra

Hitelből törlesztené adósságát az óbecsei Távfűtési Közvállalat

2017.02.23
14:41
Kereskedelmi bankoktól vehetnek fel hitelt az óbecsei közvállalatok – erről döntött a községi képviselő-testület mai ülésén
Kereskedelmi bankoktól vehetnek fel hitelt az óbecsei közvállalatok – erről döntött a községi képviselő-testület mai ülésén. A változásra azután került sor, hogy a Távfűtési Közvállalat indítványozta a közvállalat alapításáról szóló határozat módosítását, amit az előterjesztők a Komunalac és a Vodokanal Közvállalatra vonatkozóan is az ülés napirendjére tűztek. A megszavazott módosítás arra ad most lehetőséget, hogy a közvállalatok bizonyos feltételekkel és a kkt jóváhagyásával különféle fejlesztési projektumokat vagy akár likviditási deficitet is banki hitelből finanszírozzanak. A Távfűtési Közvállalat a Szerbiai Gázművek iránti 50 milliós adósságát szeretné ily módon rendezni, mert a számítások szerint banki hitel felvételével 5-6 millió dinárt is meg tudnának spórolni.kkt obecse 2Dejan Vuković, igazgató, Távfűtési Közvállalat, Óbecse: „Sok pénzre van szükség a részletek törlesztésére, és mint ismeretes, a távfűtőműveknek nyáron szinte nincs is bevétele. A lehető legjobb megoldás erre a problémára egy kereskedelmi banktól felvett kedvező hitel lenne. Másrészt az is ismeretes, hogy a Szerbiai Gázművek évi 12 százalékos késedelmi kamatot számol fel a tartozásunkra, miközben a kereskedelmi bankok ennél jóval alacsonyabb hitelkamattal kalkulálnak.”
Óbecse
kkt
igazgató
Dejan Vuković
Távfűtési Közvállalat

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.