Ugrás a tartalomra

Hívogat a magyarkanizsai Tisza-part

2020.08.07
15:28
2020.08.07
17:48
Forrás
Pannon RTV
Számos beruházás történt az elmúlt időszakban a magyarkanizsai Tisza-parton. Pár héttel ezelőtt a medencék melletti pihenőhely újult meg, ma pedig egy új elemmel bővült a Tisza-parti játszótér.

Az elmúlt hetekben új gránitlapokat helyeztek le a Tisza-parti medence mellé, valamint új asztalok, padok és öltözők is kerültek ide, továbbá napvitorlákat is felállítottak annak érdekében, hogy kellemesebbé tegyék a pihenést a látogatók számára. A beruházás összértéke 3 millió dinár volt, amelyet a szerbiai idegenforgalmi minisztérium biztosított. A helyiek ki is használják a megújult pihenőhelyet, és a medence is az előírásoknak megfelelően üzemel.

Pálfi Ervin, igazgató, Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat, Magyarkanizsa: „Eddig gondmentesen használják és üzemeltetjük a Tisza-parti medencét. Ami a környéket illeti, és amit látnak is, azt karban tartjuk, rendezzük, úgy a Tisza-part strandját, az újonnan felújított és átadott padokat, ezt mind rendben tartjuk.”

A Tisza-parti játszótér is egy új, izgalmas játékelemmel bővült, amit elsősorban a legkisebbek élvezhetnek majd. Az új elem megvásárlását a magyarkanizsai önkormányzat finanszírozta, összértéke 250 ezer dinár.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Úgy gondolom, hogy az elmúlt hetekben már nagyon sokszor szó esett arról, hogy milyen sokan használják a Tisza-partot és mekkora tömeg van itt lent a Tiszán. Úgy gondolom, hogy pont ez a bizonyítéka annak, hogy volt értelme az elmúlt években mindig egy kicsit hozzáadni ehhez a kínálathoz, mindig egy kicsit bővíteni a kínálatot.”

A tervek között szerepel a most felújított rész mellett jelenleg üresen álló épület felújítása is. Annak felújításával újra teljes pompájában tündökölhet majd a magyarkanizsai Tisza-part.

Magyarkanizsa
Tisza-part
játszótér
medence
gránitlap
napvitorla
öltöző

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.

Népszerű