Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Hogyan fejlődjön Topolya 2030-ig?

2021.10.13
15:20
2021.10.13
19:01
Forrás
Pannon RTV
Folyamatban van Topolya község fejlesztési tervének kidolgozása a 2022-2030 közötti időszakra vonatkozóan. Az átláthatóság érdekében az önkormányzat a vállalkozókat és a polgárokat is szeretné bevonni a munkába. Ma tartották az első megbeszélést.

A terv kidolgozására három tematikus szakmai csoportot hoztak létre. Most a gazdasági és vállalkozási fejlesztésekkel foglalkozó csoport tartott interaktív tanácskozást, amelyen véleményeket, ötleteket vártak a résztvevőktől. Szakáll Eleonóra kezdő vállalkozóként nagy érdeklődéssel tett eleget a meghívásnak.

Szakáll Eleonóra, tulajdonos, Egyedi Pékség: „Nagyon fontosnak tartom ezt az összejövetelt, és mindenféleképpen támogatom Topolya előrehaladását, és remélem, hogy mi is hozzá tudunk járulni fejlődéséhez akár a turizmusban, akár az új ízeinkkel.”

Ennek a fejlesztési programnak kell meghatároznia a prioritásokat Topolya község fejlesztésében, valamint a hosszú távú terveket is az élet minden területén – hangsúlyozta Szatmári Adrián polgármester. Hozzátette, nagyon fontos, hogy a terv kidolgozása átlátható legyen, ezért minél több személyt szeretnének aktívan bevonni a munkába.

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „Szeretnénk bekapcsolni a közszférát, a civil szférát, valamint a magánszférát is. A következő hét folyamán elérhető lesz Topolya község honlapján egy kérdőív, és tisztelettel szeretnék megkérni minden topolyai lakost, minden Topolya községi lakost, hogy töltse ki ezt a kérdőívet és közösen döntsünk ezekben a fontos kérdésekben.”

A polgármester elmondta, a közeljövőben folytatják a már megkezdett projekteket, mint a szennyvíztisztító kiépítése, a csatornahálózat bővítése, de tervben van többek között a vízgyár kapacitásának bővítése, a vízellátás fejlesztése és a városi park felújítása is.

Topolya
Szatmári Adrián
fejlesztés
fejlesztések
fejlesztési terv
önkormányzat
önkormányzati
Topolya Község
vállalkozó

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.