Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Hogyan fejlődjön Topolya 2030-ig?

2021.10.13
15:20
2021.10.13
19:01
Forrás
Pannon RTV
Folyamatban van Topolya község fejlesztési tervének kidolgozása a 2022-2030 közötti időszakra vonatkozóan. Az átláthatóság érdekében az önkormányzat a vállalkozókat és a polgárokat is szeretné bevonni a munkába. Ma tartották az első megbeszélést.

A terv kidolgozására három tematikus szakmai csoportot hoztak létre. Most a gazdasági és vállalkozási fejlesztésekkel foglalkozó csoport tartott interaktív tanácskozást, amelyen véleményeket, ötleteket vártak a résztvevőktől. Szakáll Eleonóra kezdő vállalkozóként nagy érdeklődéssel tett eleget a meghívásnak.

Szakáll Eleonóra, tulajdonos, Egyedi Pékség: „Nagyon fontosnak tartom ezt az összejövetelt, és mindenféleképpen támogatom Topolya előrehaladását, és remélem, hogy mi is hozzá tudunk járulni fejlődéséhez akár a turizmusban, akár az új ízeinkkel.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Ennek a fejlesztési programnak kell meghatároznia a prioritásokat Topolya község fejlesztésében, valamint a hosszú távú terveket is az élet minden területén – hangsúlyozta Szatmári Adrián polgármester. Hozzátette, nagyon fontos, hogy a terv kidolgozása átlátható legyen, ezért minél több személyt szeretnének aktívan bevonni a munkába.

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „Szeretnénk bekapcsolni a közszférát, a civil szférát, valamint a magánszférát is. A következő hét folyamán elérhető lesz Topolya község honlapján egy kérdőív, és tisztelettel szeretnék megkérni minden topolyai lakost, minden Topolya községi lakost, hogy töltse ki ezt a kérdőívet és közösen döntsünk ezekben a fontos kérdésekben.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A polgármester elmondta, a közeljövőben folytatják a már megkezdett projekteket, mint a szennyvíztisztító kiépítése, a csatornahálózat bővítése, de tervben van többek között a vízgyár kapacitásának bővítése, a vízellátás fejlesztése és a városi park felújítása is.

Topolya
Szatmári Adrián
fejlesztés
fejlesztések
fejlesztési terv
önkormányzat
önkormányzati
Topolya Község
vállalkozó

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.