Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Hogyan működik a magyarkanizsai önkormányzat?

2021.12.08
14:40
2021.12.08
16:13
Forrás
Pannon RTV
A diákparlamentek tagjait fogadták a magyarkanizsai Városházán.

Az általános iskolák diákparlamentjeinek képviselőit fogadták a magyarkanizsai Városháza dísztermében. Az eseményt ötödik alkalommal szervezték meg, a község általános iskolái mellett a szabadkai Szent Száva Általános Iskola tanuló is jelen voltak.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Hat-hat gyerek érkezett mindegyik iskolából, valamennyien a diákparlamentekben tevékenykednek. Betekintést nyerhettek az önkormányzat működésébe. Pulger Dávid a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola diákparlamentjének elnöke. „Engem mindig is vonzott a politikai élet, és most úgy érzem, hogy beljebb vonzott, nagyon tetszett.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az önkormányzat munkájának bemutatása két nyelven folyt, így mindenki megismerkedhetett a KKT ülésének lebonyolításával. Lackó Róbert, elnök, Községi Képviselő-testület, Magyarkanizsa: „Nagyon kreatívak a gyerekek, és nagy érdeklődést tanúsítanak a munkánk iránt, ez nekünk nagy öröm, és remélem, hogy segít valamit a következőkben ez az egész elmesélt történet, mert ők ennek a működésnek tulajdonképpen csak a végső jeleit, eredményeit látják a mindennapokban.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesülete és a Regionális Szakmai Pedagógus Továbbképző Központ már az ötödik éve közösen szervezi meg a diákparlament tagjainak találkozóját. Vajda Attila, elnök, Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesülete, Magyarkanizsa: „A mai gyerekek elég tapasztaltak ebben, a televízióból is ismernek bizonyos dolgokat, és azt mondom, hogy ott a hetedik, nyolcadik osztályban, ahol már megterveztek dolgokat, már jogot formál nekik, hogy döntsenek bizonyos kérdésekben, azonban ez nem olyan egyértelmű, hogy önállóan el tudják dönteni, és ezért vannak a mentorok.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Miután közelebbről megismerkedhettek az önkormányzat munkájával, kérdéseket is feltehettek, valamint megoszthatták ötleteiket is.

Magyarkanizsa
önkormányzat
diákparlament
gyerekek
Lackó Róbert
Vajda Attila

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:03, Frissítve: 13:24

Folytatódnak a harcok Ukrajnában

Eddig 1908-an adták meg magukat a körülzárt mariupoli Azovsztal acélműből – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. Az Azovsztal üzem blokádja folytatódik – tette hozzá.
10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű