Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Hogyan működik a mezőőrszolgálat Törökbecsén?

2020.09.30
12:39
Forrás
Pannon RTV
Másra bízták a mezőőrszolgálat lebonyolítását, és egész évben járőröznek a munkatársak.

Annak ellenére, hogy az elmúlt két évben jelentősen csökkent a lopások száma Törökbecse község határában, mindmáig számos törvénytelen cselekedetet jegyeznek. Az önkormányzat a sikeresség érdekében újabb lépést tett. A nyáron ugyanis úgy döntött, hogy a mezőőrszolgálatot augusztus 31-től az újvidéki biztonsági cég helyett egy nagybecskereki ügynökségre bízza.

Míg 2018-ban az őrszolgálat csak kora nyártól év végéig működött, a községi tanács döntése alapján 2019-től a felügyeletet egész évre kibővítették, ami úgyszintén jelentősen hozzájárult a törvénytelen cselekedetek csökkentéséhez. Azóta tíz alkalmazott több mint 50000 hektárnyi területen járőröz a nap 24 órájában, ami korántsem könnyű feladat, különösen akkor, amikor a géppark is szegényes. Törökbecsén négyen, Beodrán, Bocsáron, valamint Kumán határában pedig ketten-ketten. Úgy a csapatot, mint a gépparkot is bővíteni kellene, azonban a járványra való tekintettel erre a községi költségvetésben jelenleg nincs elegendő keretösszeg.

A mezőőrök pontosan 52916 hekártnyi földterületen járőröznek, melyből a törökbecsei alkalmazottak 23500 hektárt, Beodrán 16000 hektárt, Kumánon 8800 hektárt, míg Bocsáron 4500 hektárt figyelnek.

Az illetékesek arra szólítják fel Törökbecse lakosságát, hogy abban az esetben, ha bármiféle lopást vagy más törvényellenes tevékenységet észlelnek, szóljanak a vadőröknek, mezőőröknek, vagy jelentsék azt a 064-659-32-46-os telefonszámon.

Törökbecse
mezőőrszolgálat
járőrözés
föld
lopás
felügyelet

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.
20:54, Frissítve: 08:06

Továbbra is feszült a helyzet Koszovó északi részén

A helyi szerbek ugyanis nem ismerik el az időközi helyi szintű választások eredményeit és a polgármesteri hivatalok előtt tüntetnek, jelenleg békésen. Hétfőn viszont összecsaptak a KFOR békefenntartóival. A NATO további 700 katonát küld a régióba.

Népszerű