Ugrás a tartalomra

Holnap írják ki Szabadkán a rendezvények megszervezésére szóló pályázatot

2022.02.09
14:18
2022.02.09
16:01
Forrás
Pannon RTV
Tavaly két és félmillió dinár értékben támogatta Szabadka Város önkormányzata a különféle vásárok és kiállítások megszervezését. Holnap írják ki az idei évben megrendezésre kerülő rendezvények finanszírozására vonatkozó pályázatot.

Az összeg változatlan, idén is maradt a tavalyi pénzügyi keret.

Csütörtökön írják ki a civil szervezetek részére a vásárok és egyéb rendezvények megszervezésére szóló pályázatot. A pályázati keretösszeg idén is két és félmillió dinár, egy-egy szervezet legfeljebb 250 ezer dinárra pályázhat. Tavaly 17 civil szervezet igényelt támogatást, mindannyian nyertek is. Általában hagyományos rendezvények szervezői jelentkeztek, és nemcsak szabadkai, hanem palicsi, bajmoki és ludasi projekteket is támogattak.

Góli Csilla, a pályázati bizottság elnöke: „Ilyen például a Hajdújárási Szüreti Napok, amely 53. alkalommal került megszervezésre a tavalyi év folyamán. Tehát voltak bajmoki rendezvények, a sertéstenyésztőknek, a borászoknak, a Szent Trifun egyesületnek a rendezvényére gondolok, vagy a Fokhagymafesztivál Ludason, ami igen közkedvelt, és már egy hagyományos rendezvény.”

Ezenkívül sportesemények is megvalósultak, és a nemzetközi oldtimer találkozó is támogatásban részesült. Az idei pályázatra február 25-ig lehet jelentkezni. A pályázati feltételek a város honlapján lesznek elérhetők február 10-től, csütörtöktől.

Kikity Andrea, titkár, Gazdasági, Gazdaságfejlesztési és Idegenforgalmi Titkárság: „Egyszerű pályázatról van szó, de kiemelném, hogy a pályázati anyagban meg van hagyva a titkárságnak a telefonszáma, melyen bármikor elérhetőek vagyunk, munkaidőben 7-től 15 óráig abban az esetben, ha valamilyen segítségre van szükség az űrlapok kitöltésével kapcsolatban.”

A pályázati határidő lejárta után rövid időn belül a polgármester által kinevezett bizottság értékeli a beérkezett projekteket. A rangsorolás a város honlapján jelenik meg, a fellebbezési határidő pedig onnantól számítva nyolc nap.

Szabadka
vásár
rendezvény
pályázat
Góli Csilla
Kikity Andrea

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.