Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Holnaptól új intézkedések lesznek Szabadkán

2020.07.16
13:44
2020.07.16
15:12
Új intézkedéseket rendelt el Szabadka Város Válságkezelő Törzskara.

Péntektől azok a vendéglátóipari egységek, amelyek nem rendelkeznek kerthelyiséggel, 6 és 21 óra között tarthatnak nyitva, ugyanez a munkaidőkorlát vonatkozik a bevásárlóközpontokra és üzletekre is, kivéve a gyógyszertárak, benzinkutak és ételt kiadó pultok.

A kerthelyiségekben 23 óráig fogadhatnak vendégeket. Minden objektum bejáratánál pontosan fel kell tüntetni a terület nagyságát, illetve az egyidőben benn tartózkodó személyek számát.

Tilos továbbá nyilvános helyeken, zárt és nyílt területen tíztől több személy gyülekezése, és kötelező a másfél méteres távolságtartás, illetve minden személynek minimum négy négyzetméteres területet kell biztosítani.

Kötelező a védőmaszk használata nyílt téren is, ahol nem lehetséges az előírt távolságtartás.

A Szabadkai Közkórház péntektől kizárólag a sürgős eseteket fogadja.

intézkedés
koronavírus
maszk
gyülekezés
Szabadka

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.