Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Dobó Krisztián

Horgos adventi koszorúján is lángra lobbant az első gyertya

2022.11.27
20:39
2022.11.27
21:03
Forrás
Pannon RTV
A településen színes, élményekkel teli adventi időszakkal kapcsolatos foglalkozásokkal, műsorokkal készülnek az érdeklődők számára az elkövetkező hetekben.

A horgosi Fény-Bárka napközi védencei ünnepi műsorral készültek advent első vasárnapjára, amit elő is adtak a helyi Művelődési Ház előtti téren. Majd az ő közreműködésükkel meg is gyújtották az adventi koszorún az első gyertyát. Vásár Róbert, felhasználó, Fény-Bárka napközi, Horgos: „Egymásba karolunk, énekelünk és zene közben tartjuk a gyertyát.”

A horgosiak az elkövetkező hétvégékén sem maradnak adventi program nélkül. Az ünnepi kavalkád mellett minden hétvégén sor kerül a gyertyagyújtásra is. Sós Nóra, programkoordinátor, Művelődési Ház, Horgos: „Családi programokkal készülünk. Néhány helyünk még van és lehet jelentkezni az ajtódíszkészítő-műhelyfoglalkozásra, ahol élő zöldes ajtódíszt lehet majd készíteni, ez lesz december első hétvégéjén a program, valamint december második hétvégéjén, advent harmadik vasárnapján Süssük ki Horgost! elnevezéssel mézeskalács foglalkozás lesz.”

Az ünnepi eseménysorozat pedig december 23-án, a falukarácsonnyal zárul majd.

Horgos
Magyarknizsa
advent
Sós Nóra

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.