Ugrás a tartalomra

Horgoson is útjavítási akciót szerveztek a gazdák (videó)

2017-05-22
13:15
Kispiac után Horgoson is útjavítási akciót szerveztek a gazdák
Kispiac után Horgoson is útjavítási akciót szerveztek a gazdák. Ma délelőtt a Horgosi Termelők Klubjának tagjai a falu nyugati határában töltötték fel a megrongálódott nyári utakat.A homokot a traktorok a Kapros-dombról hordták szét a főbb dűlőutakra. Munkájukat rakodógépek segítették - mondta a szervező Molnár Ottó. „Húszan jöttünk össze, akik traktorpótkocsival vannak, azok mind aktívan részt vesznek, plusz két bágeros, meg három homlokrakodós, aki igazítja el a homokot az utakon. Komoly erőkkel be vagyunk ma dobva, hogy ez jól sikerüljön.”önkormányzat hamarosan egy olyan pályázatot jelentet meg, melynek révén a gazdák vissza tudják igényelni az akció üzemanyagköltségeit - nyilatkozta a helyszínen Huzsvár Ervin, a Községi Tanács gazdasági és mezőgazdasági megbízottja. „A termelők klubja is odaállt egy olyan kezdeményezés mellé, mint a kispiaci, és büszkén mondhatom, hogy több faluban is folynak ilyen munkák, ahol a termelők összefognak és megjavítják az utakat. Gondolom kis motivációt ad nekik az is, hogy a község hamarosan támogatja majd őket egy pályázattal, ahol a naftaköltségeket vissza tudják pályázni.”Noha ezeknek az utaknak a karbantartása folyamatos munkát igényel, a horgosi gazdák úgy vélik, különösen most, az aratás előtt kell rendbe tenni ezeket az utakat, hogy a traktorok biztonságosan szállíthassák el a levágott gabonát.
gazda
Kispiac
útjavítás

Most

19:02, Frissítve: 19:31

Sok a migráns a határ menti településeken

Szerbiában nincsenek karanténban a migránsok. Egyre többen torlódnak fel a szerb-magyar határszakaszon, elsősorban Észak-Bácskában. Egyre többször kerülnek egymással is összetűzésbe.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.