Ugrás a tartalomra
Szerb útlevél
Pannon RTV / Tóth Lívia

Hosszú sorok az útlevelekért Újvidéken

2019-05-03
15:29
2020-03-25
10:40
Forrás
Pannon RTV
Hosszabb sorok alakultak ki az újvidéki rendőr-igazgatóság épületében az útlevélkérelmeket fogadó tolóablakok előtt az elmúlt hetekben.

Ha már reggel hét óra előtt érkezik a kérelmező, az sem garancia arra, hogy kap időpontot aznapra. Az elektronikus közigazgatás, vagyis az internetes felületen igényelhető időpontok májusra már mind foglaltak, és júniusra is alig maradt időpont. Amennyiben az újvidékiek szeretnék elkerülni a többórás várakozást, útlevélkérelmüket átadhatják a környező, kisebb településeken, hiszen a törvény szerint ezt megtehetik az egész dél-bácskai körzet területén. A rendőrség közleménye szerint a tavaszi, nyár eleji időszakra jellemző, hogy megnövekszik a kérelmek száma. Ráadásul éppen tíz éve kezdték el az új típusú, biometrikus útlevelek kiadását, ezek érvényessége pedig most jár le.

Újvidék
várakozás
időpont
útlevél

Most

22:35

A VIVE 25 éve

Nagy várakozás előzi meg a VIVE magyarnóták és csárdások fesztiváljának szeptember 26-ra és 27-re tervezett 25 éves jubileumi ünnepségét.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.

Brutális jégeső csapott le Nyugat-Szerbiára

Ítéletidő tombolt tegnap késő délután és este Szerbia több részén. Egyes helyeken dió nagyságú jég is esett - számolt be róla a szerb közmédia. A jégeső utakban, épületekben is kárt okozott.