Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Hulladéktárolókat kapott Szabadka

2022.11.25
15:31
2022.11.25
17:09
Forrás
Pannon RTV
720 darab 120 literes szemetest és 20 darab 1100 literes konténert kapott Szabadka a tartományi településrendezési és környezetvédelmi titkárságtól.

A 45 vajdasági önkormányzat közül Szabadkán írták alá elsőként a felszerelés adományozásáról szóló szerződést. Nemanja Erceg tartományi illetékes titkár elmondta, céljuk, hogy a régió minden lakosának és cégének hulladéka a Regionális Hulladéktárolóban végezze, és csak csekély százaléka kerüljön az oromi hulladéktárolóba.

Stevan Bakić, polgármester, Szabadka: Idén még a város kommunális hulladékának 40 százalékát szállítják a szabadkai Regionális Hulladéktárolóba. Jövőre az összes szemét, és a veszélytelen ipari hulladék is a Regionális Hulladéktárolóba kerül. Ez arra ad majd lehetőséget, hogy a sándori nem higiénikus és egészségtelen hulladéktárolót szanálják.

Szabadka
Stevan Bakić
Nemanja Erceg

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.