Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Huszonhárom évvel ezelőtt alakult a Miasszonyunk Világi Rend Temerinben

2020-06-01
16:08
2020-06-02
16:39
Forrás
Pannon RTV
Megünnepelték az új plébános és káplán beiktatását is.

Ma van pünkösdhétfő. Ez alkalomból megújították szent fogadalmukat a Miasszonyunk Világi Rendjének tagjai a temerini Szent Rozália Római Katolikus Templomban.

A Miasszonyunk Világi Rendjének tagjai a fogadalmukat minden évben megújítják. A pünkösdhétfőn megrendezett 10 órai szentmisét Veréb Ilona Mária Gizella nővér emlékére, valamint a rend élő és elhunyt tagjainak ajánlották a hívők. Ádám Mária, tag, Miasszonyunk Világi Rend: „Újra megújítjuk a felajánlásunkat a Szűzanyának és a Szentháromságnak. Ezzel szolgálatot vállalunk az egyházközösségben.”

A fogadalom magába foglalja a szegénységet, a tisztaságot és az engedelmességet. Mészáros Teréz, tag, Miasszonyunk Világi Rend: „Az egyházközösségben felmerülő munkákat végezzük. A takarítástól, az irodai munkától kezdve ami csak belefér, amivel tudtunk segíteni eddigi lelki pásztorunknak.”

Vicsek Mária Lívia nővér elmondta, a világi rend tagjai fogadalmukkal igazolják, hogy ragaszkodnak a társasághoz. „Segítenek, arra gondolva, hogy Mária segédkezett Szent Józsefnek, a kis Jézusnak. Ők is ugyanezt a lelkületet, alázatosságot, szerénységet próbálják saját családjukban megélni, de a plébániai közösségben is.”

A temerini közösség pünkösdkor nemcsak a Szentlélek eljövetelét, de az új plébános és káplán beiktatását is ünnepelte. A plébánia vezetését Szöllősi Tibor vette át. A beiktatási szentmisét követően Temerint és egész népét a Szűzanyának ajánlották fel. Szöllősi Tibor, plébános, Temerin: „Ahogy az egyház megszületik pünkösdkor, azonnal a figyelmünk Máriára terelődik. Ő az, aki az egyházat anyai gondoskodással vezeti, és segíti az egyház igehirdetését, annak növekedését.”

Az atya hozzátette, pünkösdkor az egyház születésnapját, az azt követő napon pedig Máriát, az egyház anyját ünnepeljük.

Miasszonyunk Világi Rend
fogadalom
Szöllősi Tibor
plébános
pünkösdhétfő
pünkösd

Most

12:48

Veszélyben vannak a koalák

Eltűnhetnek a koalák a század közepére Új-Dél-Wales államból, amennyiben az ausztrál kormány nem tesz azonnali lépéseket az őshonos erszényesek és természetes élőhelyeik megóvásáért.

Népszerű