Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Huszonkét illegális szemétlerakót térképeztek fel Szabadkán

2019.03.16
09:58
2019.03.16
16:06
Forrás
Pannon RTV
Háromszor annyi pénzt költ az önkormányzat az illegális hulladéklerakók felszámolására idén a tavalyi évhez képest Szabadkán.

Hamarosan a bajai vasút menti, a kisradanováci és a Lošinj utcában lévő lerakót takarítják el. Az emberektől függ, hogy ismét oda viszik-e a szemetet, vagy pedig oda, ahová való.

Pannon RTV

„- Ezt hogyha te láttad volna! Tudod, mennyi szemét volt, mindenféle? - Panaszolja egy helyi lakos, aki lovaskocsin viszi haza magának a rőzsét a tüzeléshez. - Ki volt írva, hogy tilos a szemetet lerakni. Emitt van egy nagy tábla, de itt is volt. Ledobják a szemetet, eltűnnek és kész.”

Pannon RTV

Ellep bennünket a szemét – mondják a helyiek. Ha Szabadkáról elindulunk bármilyen irányba, előbb-utóbb illegális szemétlerakóra bukkanunk. A Bajai úton a zombori vasút után minden dűlőút sarkán szemétlerakat vár minket.

Pannon RTV

22 illegális szemétlerakót térképeztek fel Szabadka város területén. Az erről szóló dokumentumról számolt be a Pannon RTV Híradójának Vitković Aleksandar. Az önkormányzat mezőgazdasági és környezetvédelmi titkára azt mondta, a felszámolásnak csak akkor van értelme, ha az emberek is környezettudatosak lesznek, és az eltakarítás után nem dobálják el a hulladékot ismét az út szélére.

Pannon RTV

Vitković Aleksandar, mezőgazdasági és környezetvédelmi titkár, Szabadka: „Idén a költségvetésünket megnöveltük, már ami a környezetvédelmet illeti, és a környezetvédelmi osztályon erre a célra 15 millió dinár lett előirányozva, mégpedig konkrétan 7 millió dinár az illegális szeméttelepek felszámolására, illetve 8 millió dinár az illegális szemetek felszámolására történő projektek kidolgozására.”

Pannon RTV

A víztisztítónál lévő városi szeméttelepen díjmenetesen, illetve egy minimális, jelképes összegért lerakhat bárki bármilyen háztartási, építési hulladékot. Ha viszont a felügyelőség rajtakapja a törvénytelen szemetelőket, akár több tízezres büntetésekre is számíthatnak. Arra kérik az embereket, hogy jelentsék fel azokat, akik közterületeken rakják le a hulladékot.

Szabadka
szemét
szemétlerakó

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű