Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

I. Péter szerb királyra és az első világháború végén kötött fegyverszünetre emlékeztek Velebiten

2019-11-11
13:15
2020-03-14
19:26
Forrás
Pannon RTV
A 101 éves évfordulón rendezett alkalmi műsoron beszédet mondott Magyarkanizsa Községi Képviselő-testületének elnöke, Miloš Kravić.

Többek között az észak-bánáti körzet, az önkormányzat, a helyi közösség illetékesei, valamint a Szerb Haladó Párt képviselői helyezték el a koszorúkat az I. Petar Karađorđević király domborműnél.
„Velebit falvát 1921-ben telepítették be és már 98 éve, hogy erre a területre érkeztünk és tényleg nagy köszönet I. Péter királynak, hogy bennünket, likaiakat onnan ide telepítette és most együtt élünk a mi magyar szomszédainkkal, létrehozva, megteremtve egy minőségi és jó életet mindannyiunknak, akik ezen a területen élnek.”

első világháború
koszorúzás
Petar király
megemlékezés

Most

19:02, Frissítve: 19:31

Sok a migráns a határ menti településeken

Szerbiában nincsenek karanténban a migránsok. Egyre többen torlódnak fel a szerb-magyar határszakaszon, elsősorban Észak-Bácskában. Egyre többször kerülnek egymással is összetűzésbe.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.