Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ide süss! - Mézeskalács-ház készítő verseny a szabadkai Népkörben

2021.12.21
19:14
2021.12.21
20:17
Forrás
Pannon RTV
A házikókat élőszavazással, valamint az online felületeken is lehetett értékelni, emellett szakmai zsűri is kiértékelte a műveket.

Kiosztották a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ Ide süss! - mézeskalács-ház készítő verseny díjait. A kiírásra 14 alkotás érkezett.

Szebbnél szebb mézeskalács-házikók fogadták stábunkat a szabadkai Népkör nagytermében. Ez nem véletlen, hiszen az Ide süss! - mézeskalács-ház készítőversenyre készültek az alkotások. A házikókat élőszavazással, valamint az online felületeken is lehetett értékelni, emellett szakmai zsűri is kiértékelte a műveket, akik figyelembe vették a technikai kidolgozást, a kreativitást és az aprólékosságot is.

Marlene Dietrich, zsűritag: "Nem lehet egy profit, egy amatőrt és egy egész osztályt ugyanúgy zsűrizni. Nehéz volt ahhoz képest, hogy relatív kevés munka van és talán emiatt is. Én egyébként nagyon örülök, hogy nálunk van egy ilyen verseny és, hogy ilyen munkák vannak, mert nagyon-nagyon sok munka külföldi versenyeken is megállja a helyét."

Pannon RTV

A magyarkanizsai Harmat Bata Zsuzsanna alkotása két díjban is részesült a verseny során. A verseny online szavazását az ő háza nyerte, valamint szakmai díjban is részesült.

"Nem volt segítségem. Én évek óta foglalkozom mézeskalács készítéssel. Én azt szoktam mondani, hogy szívem lelkem beleteszem az összes mézeskalácsomba, nem csak ebbe, de ez különösen sok időt vett igénybe, mert nagyon aprólékosan szerettem volna kidolgozni."

Az Ide süss! - mézeskalács-ház készítőverseny ötlete tavaly pattant ki a szervezők fejéből, hiszen a koronavírus járvány miatt nem tudtak olyan sok programot megszervezni.

Pannon RTV

Rumenyákovity Szilvia, a Népkör MMK művelődésszervezője: "A múlt évben 6-7 házikó érkezett mindössze be, idén ezt már megdupláztuk, idén 14 házikóval büszkélkedhetünk itt az intézményükben. Novemberben írtuk ki a versenyt. A lényege az volt igazából, hogy mind amatőrök, mind profik egyaránt jelentkezzenek erre a felhívásra. Ez így is történt, úgyhogy a sok háznak köszönhetően végtére úgy döntöttünk, hogy amatőr és a profi kategóriát is külön-külön díjazni fogjuk."

A szervezők bíznak benne, hogy a versenyre jövőre még többen jelentkeznek majd, és ugyanilyen sok szép és érdekes alkotással kápráztatják el a közönséget.

mézeskalács
verseny
Népkör

Most

11:41, Frissítve: 12:03

Javult Salman Rushdie állapota

Salman Rushdie-t levették a lélegeztetőgépről, már beszélni is tud, állapota javult. Az írót egy New York-i rendezvényen késelték meg pénteken.
09:47, Frissítve: 12:09

Túlnyomóan borús idő várható

Szerbiában ma túlnyomóan borús idő várható, helyenként esővel, helyi záporral, zivatarral. Az ország északi részében napközben megáll az eső, de a déli vidékeken időnként egészen estig lesz csapadék.

Népszerű