Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Idén harmadszor tartottak rendkívüli véradási akciót Zentán

2022.08.03
16:28
2022.08.03
19:31
Forrás
Pannon RTV
Már az első egy órában több mint 10 személy élt a lehetőséggel, köztük 4 új véradó is volt. A szakemberek hangsúlyozzák, 18 és 65 éves kor közötti személyek adhatnak vért, a nők négyhavonta, a férfiak pedig háromhavonta.
Pannon RTV

A vérkészletek igen hiányosak, ezért a zentai Vöröskereszt munkatársai mindenkit biztatnak, hogy segítse munkájukat és adjon vért, hiszen egy véregységgel 3 ember életét tudjuk megmenteni. A következő véradási akció augusztus 18-án várható a Tisza-parti településen.

Đukić Teodóra, a zentai Vöröskereszt munkatársa: „Fontos külön hangsúlyozni, hogy egy rendkívüli véradásként szerveztük meg, ugyanis a vértartomány kevés, alacsony, és leginkább az A-vércsoport és a nullás, az ugye nagyon fontos, mivel nullás az mindenkinek adhat, és az A pozitív vércsoport hiányos.

véradás
rendkívüli véradás
Zenta

Most

08:13

Mit jelent a Zöld távhő?

A környezetbarát, zöld távfűtés a nemzetközi gyakorlatban egyre elterjedtebb, főként Nyugat-Európában, de a Szerbiával szomszédos országokban is láthatunk már erre megvalósult jó gyakorlatokat.
07:27, Frissítve: 07:33

Bírja a meleget? - ha igen, ma jó napja lesz

Még két napig tarthat a pokoli hőség. Mára a tegnapinál is melegebb időt jósolnak a meteorológusok, a hét legforróbb napjára kell felkészülnünk, 38-39 fokos délutáni csúccsal.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.